Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit LennikĀ 

Het lokale nieuws uit Lennik in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lennik

Het lokale nieuws uit Lennik in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lennik

Verder lokaal nieuws van Lennik onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lennik in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lennik

Het lokale nieuws uit Lennik in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lennik/

De officiƫle lokale website van Lennik

>> https://www.Lennik.be/

Het nieuws uit Lennik op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Lennik

Het nieuws uit Lennik op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Lennik

Het lokale nieuws uit Lennik op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Lennik/

Het lokale nieuws uit Lennik in de Gazet van Lennik (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lennik

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lennik. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lennik
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lennik is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in het westen van BelgiĆ«. De gemeente telt zo’n 9.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Lennik, Sint-Kwintens-Lennik, Sint-Martens-Lennik en Gaasbeek. Lennik grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Dilbeek, Roosdaal en Gooik.

Lennik is een landelijke gemeente met heel wat mooie plekjes en bezienswaardigheden. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kasteel van Gaasbeek, dat gelegen is in de gelijknamige deelgemeente. Het kasteel dateert uit de middeleeuwen en is een prachtig voorbeeld van Brabantse gotiek. In het kasteel kan je verschillende kunstwerken bewonderen, waaronder schilderijen, beelden en meubels.

Een andere bezienswaardigheid in Lennik is de Sint-Kwintenskerk, die gelegen is in het centrum van de gemeente. De kerk dateert uit de 14e eeuw en is een mooi voorbeeld van Brabantse gotiek. In de kerk kan je onder andere een houten kruisbeeld uit de 16e eeuw en verschillende glas-in-loodramen bewonderen.

Sint-Martens-Lennik is een andere deelgemeente van Lennik en is vooral bekend omwille van zijn mooie kerk en zijn rustige karakter. Het dorpje is gelegen in een groene omgeving en is de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten.

Lennik ligt ook in de buurt van verschillende andere gemeenten die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld naar Dilbeek gaan, een gemeente gelegen aan de rand van Brussel en bekend omwille van zijn mooie parken en kastelen. Ook het historische centrum van Halle ligt op slechts een kwartiertje rijden van Lennik.

In de buurt van Lennik kan je ook verschillende natuurgebieden verkennen. Zo is er bijvoorbeeld het Pajottenland, een prachtige regio met heuvels, bossen en pittoreske dorpjes. Ook het natuurgebied De Wolfsputten in Dilbeek is zeker een bezoekje waard. Hier kan je mooie wandelingen maken en genieten van de natuur.

Kortom, Lennik is een gemeente met heel wat mooie plekjes en bezienswaardigheden. De verschillende deelgemeenten hebben elk hun eigen charme en geschiedenis. In de buurt van Lennik kan je genieten van mooie natuurgebieden en kan je verschillende andere gemeenten verkennen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden