Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Nieuwerkerken 

Het lokale nieuws uit Nieuwerkerken in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Nieuwerkerken

Het lokale nieuws uit Nieuwerkerken in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Nieuwerkerken

Verder lokaal nieuws van Nieuwerkerken onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Nieuwerkerken in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Nieuwerkerken

De lokale nieuws uit Nieuwerkerken op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Nieuwerkerken

Het lokale nieuws uit Nieuwerkerken in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Nieuwerkerken/

De officiële lokale website van Nieuwerkerken

>> https://www.Nieuwerkerken.be/

Het lokale nieuws uit Nieuwerkerken op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Nieuwerkerken/

Het lokale nieuws uit Nieuwerkerken in de Gazet van Nieuwerkerken (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Nieuwerkerken

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Nieuwerkerken. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws nieuwerkerken
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Nieuwerkerken is een gemeente gelegen in de provincie Limburg in België. Het is een rustige en landelijke gemeente met ongeveer 8.500 inwoners. Nieuwerkerken heeft een oppervlakte van 31,44 km² en is omringd door de gemeenten Sint-Truiden, Alken, Hasselt, Lummen en Herk-de-Stad.

De gemeente Nieuwerkerken bestaat uit drie deelgemeenten: Nieuwerkerken, Binderveld en Wijer. Elke deelgemeente heeft zijn eigen charme en karakter. Zo is Nieuwerkerken de hoofdplaats en heeft het een kerk met een prachtig interieur. Binderveld heeft dan weer een mooi kasteel en Wijer is bekend om zijn natuurlijke schoonheid en de vijvers.

Nieuwerkerken heeft veel te bieden aan zijn inwoners en bezoekers. Het is een landelijke gemeente met veel groen en mooie landschappen. Hier kan men tot rust komen en genieten van de natuur. Daarnaast zijn er ook verschillende recreatieve activiteiten die men kan doen, zoals wandelen en fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes die doorheen de gemeente lopen en die men kan ontdekken.

De gemeente Nieuwerkerken heeft ook een rijke geschiedenis. In het centrum van Nieuwerkerken kan men nog enkele historische gebouwen bewonderen, zoals de Sint-Jozefkerk en het gemeentehuis. Het kasteel van Binderveld is ook een bezoekje waard en is een van de bekendste gebouwen van de gemeente. Het kasteel dateert uit de 17de eeuw en is in de loop der jaren goed onderhouden.

Nieuwerkerken is ook bekend om zijn lokale specialiteiten. Zo is er het bier van Binderveld, dat wordt gebrouwen in de lokale brouwerij. Het is een speciaalbier met een unieke smaak en wordt alleen verkocht in de regio. Daarnaast zijn er ook verschillende lokale gerechten die men kan proeven, zoals de Hasseltse speculaas en de Limburgse vlaaien.

De gemeente Nieuwerkerken is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Er zijn verschillende buslijnen die doorheen de gemeente rijden en er is ook een treinstation in de buurt. Met de auto kan men de gemeente makkelijk bereiken via de E313 of de E314.

In de buurt van Nieuwerkerken zijn er ook verschillende bezienswaardigheden die men kan bezoeken. Zo is er het stadje Sint-Truiden, dat op een paar kilometer afstand ligt. Hier kan men de prachtige abdij van Sint-Truiden bewonderen en een wandeling maken door de historische stadskern. Daarnaast is er ook het Domein Bokrijk, dat op een halfuur rijden ligt. Hier kan men terug in de tijd reizen en ontdekken hoe het leven er vroeger uitzag.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden