Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herk-de-stad 

Het lokale nieuws uit Herk-de-stad in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herk-de-stad

Het lokale nieuws uit Herk-de-stad in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herk-de-stad

Verder lokaal nieuws van Herk-de-stad onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herk-de-stad in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herk-de-stad

De lokale nieuws uit Herk-de-stad op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Herk-de-stad

Het lokale nieuws uit Herk-de-stad in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herk-de-stad/

De officiële lokale website van Herk-de-stad

>> https://www.Herk-de-stad.be/

Het lokale nieuws uit Herk-de-stad op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/herk-de-stad/

Het lokale nieuws uit Herk-de-stad in de Gazet van Herk-de-stad (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Herk-de-stad

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herk-de-stad. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws herk-de-stad
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Herk-de-Stad is een gemeente gelegen in de Belgische provincie Limburg. De gemeente telt ruim 14.000 inwoners en omvat naast de stad zelf ook nog de deelgemeenten Berbroek, Schulen en Donk. Het is een relatief kleine gemeente die echter veel te bieden heeft op het vlak van cultuur, sport en recreatie.

De stad Herk-de-Stad zelf heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad was vroeger een belangrijk handelscentrum dankzij haar ligging aan de rivier de Herk. Vandaag de dag is de stad nog steeds een belangrijk regionaal centrum met een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo zijn er bijvoorbeeld enkele mooie kerken te vinden, zoals de Sint-Martinuskerk en de Sint-Catherinakerk. Daarnaast is er ook een mooi oud kasteel te bezichtigen, namelijk het Kasteel van Herk. Dit kasteel dateert uit de 17e eeuw en was vroeger de residentie van de Heren van Herk.

Een ander hoogtepunt van Herk-de-Stad is het sportcomplex ’t Vlietje. Dit is een uitgebreide sportaccommodatie waar bezoekers terecht kunnen voor allerlei sporten, waaronder voetbal, tennis, basketbal, zwemmen en fitness. Ook zijn er in de stad enkele mooie parken te vinden, zoals het Sint-Martinuspark en het Schulensbroek. In deze parken kunnen bezoekers heerlijk wandelen, fietsen of gewoon genieten van de natuur.

Naast de stad zelf omvat Herk-de-Stad ook nog enkele deelgemeenten. Berbroek is een kleine deelgemeente met ongeveer 1.500 inwoners. Het is een landelijke gemeente met veel akkerbouw en veeteelt. De dorpskern van Berbroek is dan ook omgeven door velden en weiden. Er zijn enkele leuke wandel- en fietsroutes te vinden in deze deelgemeente, zoals de fietsroute ‘Van koolzaad tot graan’ en de wandelroute ‘De Witte Molen’.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden