Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Sint-TruidenĀ 

Het lokale nieuws uit Sint-Truiden in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Sint-Truiden

Het lokale nieuws uit Sint-Truiden in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Sint-Truiden

Verder lokaal nieuws van Sint-Truiden onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Sint-Truiden in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Sint-Truiden

De lokale nieuws uit Sint-Truiden op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Sint-Truiden

Het lokale nieuws uit Sint-Truiden in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Sint-Truiden/

De officiƫle lokale website van Sint-Truiden

>> https://www.Sint-Truiden.be/

Het lokale nieuws uit Sint-Truiden op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/sint-truiden/

Het lokale nieuws uit Sint-Truiden in de Gazet van Sint-Truiden (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Sint-Truiden

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Sint-Truiden. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws sint-truiden
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Sint-Truiden is een prachtige stad gelegen in de provincie Limburg in Belgiƫ. De stad telt ongeveer 41.000 inwoners en is vooral bekend omwille van zijn rijke geschiedenis en cultuur. Sint-Truiden heeft verschillende deelgemeenten, waaronder Nieuwerkerken, Zepperen en Gelinden.

De geschiedenis van Sint-Truiden gaat terug tot de tijd van de Romeinen. De stad was destijds een belangrijke handelspost en was gelegen aan de heerbaan van Tongeren naar Keulen. In de middeleeuwen werd Sint-Truiden een belangrijk religieus centrum. De stad had verschillende abdijen en kerken, waaronder de abdij van Sint-Truiden. Vandaag de dag zijn er nog steeds sporen van deze rijke geschiedenis terug te vinden in de stad.

EĆ©n van de grootste bezienswaardigheden in Sint-Truiden is de Grote Markt. Dit historische plein is omringd door prachtige gebouwen en heeft een rijke geschiedenis. Op de Grote Markt vindt men het stadhuis, dat dateert uit de 14e eeuw. Het gebouw is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. Ook de Sint-Truiden abdijtoren, die 60 meter hoog is, is een bezoekje waard. Vanaf de toren heeft men een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving.

Een andere bezienswaardigheid in Sint-Truiden is het begijnhof. Het begijnhof dateert uit de 13e eeuw en is Ć©Ć©n van de best bewaarde begijnhoven van Vlaanderen. Het begijnhof staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een oase van rust en stilte in het drukke stadscentrum en is zeker een bezoekje waard.

Naast de bezienswaardigheden heeft Sint-Truiden ook een rijk cultuurleven. De stad heeft verschillende musea en galerijen, zoals het Museum voor Religieuze Kunst en het Festraetsuurwerk Museum. Daarnaast worden er regelmatig culturele evenementen georganiseerd, zoals de Trudo Feesten en het kunstfestival Zomer van Sint-Truiden.

Ook de natuur is goed vertegenwoordigd in en rondom Sint-Truiden. De stad ligt in het hart van het Haspengouwse landschap, dat bekend staat om zijn fruitteelt en prachtige bloesems in de lente. De omgeving van Sint-Truiden leent zich dan ook perfect voor mooie wandel- en fietstochten. In de deelgemeente Zepperen vindt men het natuurgebied de Herkvallei. Dit prachtige natuurgebied is een ideale locatie om te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Sint-Truiden heeft ook een gunstige ligging ten opzichte van andere steden. Zo ligt de stad op ongeveer 30 minuten rijden van Hasselt en Luik. Daarnaast zijn er verschillende dorpen en steden in de buurt,

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden