Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lummen 

Het lokale nieuws uit Lummen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lummen

Het lokale nieuws uit Lummen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lummen

Verder lokaal nieuws van Lummen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lummen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lummen

De lokale nieuws uit Lummen op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Lummen

Het lokale nieuws uit Lummen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lummen/

De officiële lokale website van Lummen

>> https://www.Lummen.be/

Het lokale nieuws uit Lummen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Lummen/

Het lokale nieuws uit Lummen in de Gazet van Lummen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lummen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lummen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lummen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lummen is een gemeente in de Belgische provincie Limburg, gelegen ten oosten van Hasselt. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Lummen zelf, Meldert, Linkhout en Geneiken.

Lummen is een aantrekkelijke gemeente met veel groen en natuur. Het natuurgebied Schulensmeer is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en watersporters. Het meer is ontstaan door de winning van zand en grind en is nu een beschermd natuurgebied waar veel vogelsoorten voorkomen. Ook het arboretum van Lummen is een bezoekje waard, met zijn grote collectie bomen en struiken uit de hele wereld.

Meldert is dan weer bekend om zijn prachtige kasteel, het Kasteel van Meldert. Dit kasteel dateert uit de 16e eeuw en is gebouwd in de renaissancestijl. Het kasteel is omgeven door een mooie tuin en is nu een beschermd monument. In Meldert vind je ook de Sint-Pieterskerk, een mooie kerk uit de 13e eeuw met een opvallende toren.

Linkhout is vooral bekend om zijn mooie kerk, de Sint-Trudokerk, die dateert uit de 13e eeuw. De kerk is gebouwd in de romaanse stijl en heeft een prachtig interieur met onder andere een barokke preekstoel en mooie glas-in-loodramen.

Geneiken is de kleinste deelgemeente van Lummen en staat vooral bekend om zijn prachtige natuur en landelijke omgeving. Hier vind je onder andere het natuurgebied de Vallei van de Zwarte Beek, een mooi gebied waar je kan wandelen en fietsen.

Naast deze deelgemeenten heeft Lummen ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Herk-de-Stad op slechts enkele kilometers afstand, een mooie gemeente met verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Martinuskerk en het Kasteel van Herk.

Ook Hasselt, de hoofdstad van Limburg, is vlakbij gelegen en biedt tal van mogelijkheden voor een dagje uit. Hasselt is bekend om zijn gezellige binnenstad, met vele winkels, restaurants en cafés. Ook het Jenevermuseum, dat de geschiedenis en productie van jenever belicht, is een populaire bezienswaardigheid.

In Lummen zelf zijn er ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is er het Kasteel van Lummen, dat dateert uit de 17e eeuw en nu dienst doet als gemeentehuis. Het kasteel is omgeven door een mooie tuin en park en is een populaire trouwlocatie. Ook de Sint-Jozefkerk, een mooie kerk uit de 20e eeuw, is een bezoekje waard.

Wie van winkelen houdt, kan terecht in het centrum van Lummen, waar verschillende winkels en restaurants te vinden zijn.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden