Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lochristi 

Het lokale nieuws uit Lochristi in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lochristi

Het lokale nieuws uit Lochristi in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lochristi

Verder lokaal nieuws van Lochristi onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lochristi in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Lochristi

Het lokale nieuws uit Lochristi in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lochristi/

De offici├źle lokale website van Lochristi

>> https://www.Lochristi.be/

Het nieuws uit Lochristi op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Lochristi

Het lokale nieuws uit Lochristi op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Lochristi/

Het lokale nieuws uit Lochristi in de Gazet van Lochristi (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lochristi

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lochristi. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lochristi
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lochristi is een gemeente in Oost-Vlaanderen, gelegen aan de Schelde, met een oppervlakte van 60,35 km┬▓ en ongeveer 14.000 inwoners. De gemeente bestaat uit vier deelgemeenten: Beervelde, Lochristi, Zaffelare en Zeveneken. Buurgemeenten van Lochristi zijn onder andere Destelbergen, Laarne, Zelzate en Moerbeke.

De gemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn overblijfselen gevonden van nederzettingen uit de steentijd en de bronstijd. In de middeleeuwen behoorde Lochristi tot het graafschap Vlaanderen en het kreeg in de 16e eeuw een kerk en een kasteel.

Vandaag de dag is Lochristi vooral bekend om zijn mooie natuurgebieden, zoals de Damvallei en het Park van Beervelde. Deze gebieden bieden volop mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en te genieten van de natuur. Lochristi staat ook bekend om zijn mooie bloemen en planten, die in het voorjaar te bewonderen zijn op de jaarlijkse Florali├źn.

Een andere belangrijke attractie in Lochristi is het Kasteel van Beervelde, dat dateert uit de 19e eeuw. Het kasteel wordt omringd door een prachtig park en is de locatie van de jaarlijkse Tuindagen van Beervelde, een groot evenement dat tuinliefhebbers uit heel Belgi├ź en daarbuiten trekt.

In het centrum van Lochristi vind je verschillende winkels en horecagelegenheden. Er is ook een wekelijkse markt op vrijdagochtend, waar je lokale producten kunt kopen. In de zomer worden er ook regelmatig feesten en evenementen georganiseerd, zoals de Lochristi Feesten en de Zaffelaarse Belevenissen.

De deelgemeente Beervelde staat bekend om zijn jaarlijkse Flora-beurs, waarbij kwekers uit heel Europa hun mooiste planten en bloemen tentoonstellen. Beervelde heeft ook een golfbaan en een natuurreservaat.

Zaffelare is de kleinste deelgemeente van Lochristi en heeft een historisch centrum met enkele mooie gebouwen, waaronder de Sint-Gertrudiskerk en het kasteel Ter Wallen. Zaffelare heeft ook een mooie visvijver en enkele gezellige caf├ęs en restaurants.

Zeveneken is de meest landelijke deelgemeente van Lochristi en heeft enkele mooie wandel- en fietsroutes. Het dorp heeft een mooie kerk en enkele gezellige caf├ęs en restaurants.

De buurgemeente Destelbergen ligt ten westen van Lochristi en is vooral bekend om zijn mooie natuur, met onder andere de Scheldevallei en het Damvalleimeer. Destelbergen heeft ook enkele mooie kastelen, zoals het Kasteel van Laarne en het Kasteel van Heusden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden