Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit ZelzateĀ 

Het lokale nieuws uit Zelzate in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zelzate

Het lokale nieuws uit Zelzate in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zelzate

Verder lokaal nieuws van Zelzate onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zelzate in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zelzate

Het lokale nieuws uit Zelzate in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zelzate/

De officiƫle lokale website van Zelzate

>> https://www.Zelzate.be/

Het nieuws uit Zelzate op AVS

>>Ā  https://www.avs.be/zoeken?filter=Zelzate

Het nieuws uit Zelzate op TVOOST

>>Ā  https://www.tvoost.be/zoek?term=Zelzate

Het lokale nieuws uit Zelzate op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/zelzate/

Het lokale nieuws uit Zelzate in de Gazet van Zelzate (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zelzate

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zelzate. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws zelzate
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zelzate is een stad gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen in BelgiĆ«. De stad heeft een oppervlakte van 13,71 kmĀ² en een bevolking van ongeveer 12.000 inwoners. Zelzate ligt aan de samenvloeiing van het Kanaal Gent-Terneuzen en het Kanaal van Zelzate, waardoor de stad een belangrijk knooppunt is voor watertransport.

De gemeente Zelzate is onderverdeeld in twee deelgemeenten: Zelzate en Zelzate-West. De stad grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Assenede in het noorden, Lochristi in het oosten, Gent in het zuiden en Terneuzen in het westen. Het historische centrum van de stad ligt aan de oostelijke oever van het Kanaal Gent-Terneuzen en biedt een mooie mix van oud en nieuw.

Zelzate heeft een rijk verleden als industriestad, maar heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan om een meer diverse economie te ontwikkelen. De stad heeft een aantal belangrijke bedrijventerreinen, waarvan het grootste gelegen is aan de oostelijke oever van het Kanaal Gent-Terneuzen. Hier vindt men onder andere grote logistieke bedrijven zoals Katoen Natie en Jan de Nul.

Naast de economische activiteiten heeft Zelzate ook veel te bieden op cultureel gebied. De stad heeft een rijk erfgoed, waaronder de Sint-Laurentiuskerk, die dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd in de barokstijl. Ook de Scheldebrug, die de verbinding vormt tussen Zelzate en Terneuzen, is een belangrijk symbool voor de stad. Deze brug werd in 1965 gebouwd en is Ć©Ć©n van de belangrijkste verkeersaders van de regio.

Daarnaast organiseert Zelzate jaarlijks verschillende evenementen, waaronder de Zelzaatse Feesten, die elk jaar in augustus plaatsvinden. Tijdens deze feesten worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, waaronder muziekoptredens, straattheater en een kermis. Ook is er jaarlijks het Festival van de Grote Dorst, een bierfestival waar de beste brouwerijen uit Belgiƫ en Nederland aanwezig zijn.

Zelzate heeft ook een actief verenigingsleven, met verschillende clubs en verenigingen die actief zijn in sport, cultuur en sociale activiteiten. Zo heeft de stad een voetbalclub, KVV Zelzate, en een atletiekclub, AVLO, die beide actief zijn op regionaal en nationaal niveau. Ook zijn er verschillende lokale verenigingen die zich inzetten voor het behoud van het culturele erfgoed van de stad.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden