Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Moerkerke 

Het lokale nieuws uit Moerkerke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Moerkerke

Het lokale nieuws uit Moerkerke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Moerkerke

Verder lokaal nieuws van Moerkerke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Moerbeke in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Moerbeke

Het lokale nieuws uit Moerbeke in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Moerbeke/

De offici├źle lokale website van Moerbeke

>> https://www.Moerbeke.be/

Het nieuws uit Moerbeke op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Moerbeke

Het nieuws uit Moerbeke op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Moerbeke

Het lokale nieuws uit Moerkerke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Moerkerke/

Het lokale nieuws uit Moerkerke in de Gazet van Moerkerke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Moerkerke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Moerkerke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws moerbeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Moerbeke is een gemeente gelegen in het Waasland, in het noordoosten van Belgi├ź. De gemeente telt ongeveer 5.000 inwoners en is verdeeld over verschillende deelgemeenten. Moerbeke is een landelijke gemeente met veel groen en mooie wandel- en fietsroutes.

Het centrum van Moerbeke is een gezellige plaats met verschillende winkels, restaurants en caf├ęs. De Sint-Martinuskerk is een opvallend gebouw in het centrum en dateert uit de 17e eeuw. Het is een mooi voorbeeld van barokke architectuur en heeft een opvallende koepel. Daarnaast zijn er verschillende historische gebouwen te vinden in het centrum van Moerbeke, zoals het oude gemeentehuis uit de 19e eeuw en het kasteel van Moerbeke.

De deelgemeente Kruisstraat is vooral bekend om zijn kasteel van Kruisstraat, een prachtig neoclassicistisch gebouw uit de 19e eeuw. Het kasteel is omringd door een groot park en is tegenwoordig in gebruik als cultureel centrum en evenementenlocatie. Kruisstraat heeft ook een mooi natuurgebied, het Kruisbos, waar u mooie wandelingen kunt maken.

Ten oosten van Moerbeke ligt de deelgemeente Eksaarde, een landelijk dorp met ongeveer 3.000 inwoners. Eksaarde heeft een mooie kerk uit de 18e eeuw en verschillende historische boerderijen en hoeves. Hier kunt u genieten van de rust en het platteland en mooie wandelingen maken in de omgeving.

Ten westen van Moerbeke ligt de deelgemeente Overslag, een klein dorp met ongeveer 500 inwoners. Overslag ligt aan de grens met Nederland en heeft een mooie kerk uit de 17e eeuw. Hier kunt u genieten van de rust en de natuur en mooie wandelingen maken in de omgeving.

Verder naar het westen ligt de deelgemeente Wachtebeke, een grotere gemeente met ongeveer 7.000 inwoners. Wachtebeke heeft een mooi natuurgebied, het provinciaal domein Puyenbroeck, waar u kunt wandelen, fietsen, zwemmen en genieten van de natuur. Wachtebeke heeft ook verschillende historische gebouwen, zoals de Sint-Catharinakerk uit de 16e eeuw en het kasteel van Wachtebeke.

Kortom, Moerbeke en zijn deelgemeenten bieden voor elk wat wils. Of u nu houdt van rust en natuur, historische gebouwen en monumenten of mooie wandel- en fietsroutes, hier vindt u het allemaal. Bovendien is Moerbeke centraal gelegen tussen verschillende grote steden zoals Gent, Antwerpen en Brugge, waardoor u gemakkelijk een dagtrip kunt maken naar een van deze steden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden