Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Izegem 

Het lokale nieuws uit Izegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Izegem

Het lokale nieuws uit Izegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Izegem

Verder lokaal nieuws van Izegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Izegem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/izegem/

De officiële lokale website van Izegem

>> https://www.Izegem.be/

Het lokale nieuws uit Izegem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Izegem

Het lokale nieuws uit Izegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Izegem/

Het lokale nieuws uit Izegem in de Gazet van Izegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Izegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Izegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws izegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Izegem is een stad in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in de regio Leiestreek. De stad telt ongeveer 27.000 inwoners en bestaat uit drie deelgemeenten: Izegem, Kachtem en Emelgem.

Izegem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In het centrum van de stad zijn nog veel historische gebouwen te vinden, zoals de Sint-Tillokerk en het kasteel Wallemote-Wolvenhof. De Sint-Tillokerk is een gotische kerk met een opvallende toren en een mooi interieur. Het kasteel Wallemote-Wolvenhof is een imposant gebouw dat dateert uit de 19e eeuw en vandaag de dag dienst doet als cultuurcentrum.

Naast zijn historische gebouwen heeft Izegem ook verschillende parken en natuurgebieden. Zo is er het stadspark De Fonteyne, een groot park dat zich bevindt in het centrum van de stad. Het is een ideale plek om te wandelen en te ontspannen. Ook het natuurgebied De Gavers is een bezoek waard. Dit gebied bestaat uit bossen, vijvers en weiden en is een belangrijk natuurgebied voor verschillende vogelsoorten.

Izegem grenst aan verschillende buurgemeenten, waaronder Ingelmunster, Lendelede, Harelbeke en Roeselare. Ingelmunster is vooral bekend om zijn kasteel en park, terwijl Lendelede een rustige gemeente is met verschillende wandel- en fietsroutes. Harelbeke heeft een mooi centrum en verschillende historische gebouwen, waaronder de Sint-Salvatorkerk. Roeselare is de grootste stad in de buurt en heeft een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Rumbeke en het Nationaal Wielermuseum.

Izegem is goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijheid van de E403 en de E17 snelwegen. Ook zijn er verschillende treinstations in de stad, waaronder Station Izegem en Station Emelgem. Daarnaast beschikt Izegem ook over een goed uitgebouwd busnetwerk, dat de stad verbindt met omliggende gemeenten en steden.

Izegem heeft een gezellig centrum met verschillende winkels, restaurants en cafés. Het is een ideale plek om te winkelen en te genieten van de lokale keuken. Zo zijn er verschillende restaurants die streekgerechten serveren, zoals stoofvlees met frietjes en waterzooi. Daarnaast is Izegem bekend om zijn schoenenindustrie en zijn brouwerijen, zoals de brouwerij Van Honsebrouck en de brouwerij ’t Gaverhopke.

Al met al is Izegem een stad met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Het is een ideale plek om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur en keuken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden