Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Ingelmunster 

Het lokale nieuws uit Ingelmunster in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ingelmunster

Het lokale nieuws uit Ingelmunster in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ingelmunster

Verder lokaal nieuws van Ingelmunster onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ingelmunster in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/ingelmunster/

De officiële lokale website van Ingelmunster

>> https://www.Ingelmunster.be/

Het lokale nieuws uit Ingelmunster op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Ingelmunster

Het lokale nieuws uit Ingelmunster op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Ingelmunster/

Het lokale nieuws uit Ingelmunster in de Gazet van Ingelmunster (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ingelmunster

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ingelmunster. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ingelmunster
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ingelmunster is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in de regio Leiestreek. De gemeente telt ongeveer 10.000 inwoners en bestaat uit twee deelgemeenten: Ingelmunster en Oostrozebeke.

Ingelmunster heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In het centrum van de gemeente zijn nog veel historische gebouwen te vinden, zoals het kasteel van Ingelmunster en de Sint-Amanduskerk. Het kasteel is een indrukwekkend gebouw dat dateert uit de 17e eeuw en vandaag de dag dienst doet als gemeentehuis. De Sint-Amanduskerk is een mooie gotische kerk met een opvallende toren.

Naast zijn historische gebouwen heeft Ingelmunster ook verschillende parken en natuurgebieden. Zo is er het Park Baron Casier, een groot park dat zich bevindt in het centrum van de gemeente. Het is een ideale plek om te wandelen en te ontspannen. Ook het natuurgebied De Mandelmeersen is een bezoek waard. Dit gebied bestaat uit weiden en akkers en is een belangrijk natuurgebied voor verschillende vogelsoorten.

Ingelmunster grenst aan verschillende buurgemeenten, waaronder Izegem, Wielsbeke, Meulebeke en Lendelede. Izegem is een industriestad met verschillende historische gebouwen, waaronder het kasteel Wallemote-Wolvenhof. Wielsbeke is vooral bekend om zijn textielindustrie en heeft een mooi kasteel dat omringd is door een park. Meulebeke heeft een mooi gemeentehuis en verschillende parken en natuurgebieden. Lendelede is een rustige gemeente met verschillende wandel- en fietsroutes.

Ingelmunster is goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijheid van de E403 snelweg. Ook zijn er verschillende treinstations in de gemeente, waaronder Station Ingelmunster en Station Oostrozebeke. Daarnaast beschikt Ingelmunster ook over een goed uitgebouwd busnetwerk, dat de gemeente verbindt met omliggende gemeenten en steden.

Ingelmunster heeft een gezellig centrum met verschillende winkels, restaurants en cafés. Het is een ideale plek om te winkelen en te genieten van de lokale keuken. Zo zijn er verschillende restaurants die streekgerechten serveren, zoals stoofvlees met frietjes en waterzooi.

Al met al is Ingelmunster een gemeente met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Het is een ideale plek om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de lokale cultuur en keuken. Bovendien is Ingelmunster een goede uitvalsbasis om de rest van de Leiestreek te verkennen, met zijn vele historische steden en mooie natuur.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden