Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Lendelede 

Het lokale nieuws uit Lendelede in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lendelede

Het lokale nieuws uit Lendelede in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lendelede

Verder lokaal nieuws van Lendelede onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lendele in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/lendelede/

De officiële lokale website van Lendelede

>> https://www.Lendelede.be/

Het lokale nieuws uit Lendelede op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Lendelede

Het lokale nieuws uit Lendelede op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Lendelede/

Het lokale nieuws uit Lendelede in de Gazet van Lendelede (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lendelede

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lendelede. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws lendelede
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lendelede is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in het westen van België. De gemeente telt zo’n 6.500 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Lendelede en Sint-Katharina. Lendelede grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Harelbeke, Kuurne en Izegem.

Lendelede heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur en sport. Zo zijn er verschillende sportclubs en verenigingen actief in de gemeente, waaronder een voetbalclub, een volleybalclub en een tennisclub. Daarnaast zijn er ook heel wat culturele verenigingen en jeugdbewegingen actief in Lendelede.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lendelede is de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk, die gelegen is in het centrum van de gemeente. De kerk dateert uit de 19e eeuw en is een mooie mix van neogotische en neoromaanse stijlen. In de kerk zijn er verschillende prachtige kunstwerken te bewonderen, waaronder een barok altaarstuk en glas-in-loodramen uit de 20e eeuw.

Sint-Katharina is de kleinste deelgemeente van Lendelede en is vooral bekend omwille van zijn mooie kerk en zijn rustige karakter. Het dorpje is gelegen in een groene omgeving en is de perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen en fietstochten.

Lendelede ligt ook in de buurt van verschillende andere gemeenten die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld naar Kuurne gaan, een dorpje gelegen aan de oevers van de Leie en bekend omwille van zijn jaarlijkse Kuurne-Brussel-Kuurne wielerwedstrijd. Ook het historische centrum van Kortrijk ligt op slechts een kwartiertje rijden van Lendelede.

In de buurt van Lendelede kan je ook verschillende natuurgebieden verkennen. Zo is er bijvoorbeeld het provinciaal domein Bergelen in Gullegem, waar je kan wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Ook het natuurgebied de Leievallei in Kuurne is zeker een bezoekje waard. Hier kan je mooie wandelingen maken langs de oevers van de Leie en genieten van het mooie landschap.

Kortom, Lendelede is een gemeente met een rijk verenigingsleven en heel wat culturele en sportieve activiteiten. De deelgemeenten Lendelede en Sint-Katharina hebben elk hun eigen charme en geschiedenis. In de buurt van Lendelede kan je genieten van mooie natuurgebieden en kan je verschillende andere gemeenten verkennen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden