Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Roeselare 

Het lokale nieuws uit Roeselare in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Roeselare

Het lokale nieuws uit Roeselare in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Roeselare

Verder lokaal nieuws van Roeselare onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Roeselare in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/roeselare/

De offici├źle lokale website van Roeselare

>> https://www.Roeselare.be/

Het lokale nieuws uit Roeselare op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Roeselare

Het lokale nieuws uit Roeselare op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/roeselare/

Het lokale nieuws uit Roeselare in de Gazet van Roeselare (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Roeselare

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Roeselare. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws roeselare
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Roeselare is een bruisende stad in West-Vlaanderen, gelegen in het hart van de regio. De stad is gekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, zijn levendige centrum en zijn talrijke bezienswaardigheden.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Roeselare is het Stadhuis. Dit prachtige gebouw werd in 1924 gebouwd en is een perfect voorbeeld van de neogotische stijl. Het stadhuis ligt op het marktplein, dat ook wel bekend staat als de Grote Markt. Dit plein is het bruisende hart van de stad en is omringd door tal van winkels, restaurants en caf├ęs.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Roeselare is het Kasteel van Rumbeke. Dit prachtige kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw en is omgeven door een prachtig park en tuinen. Het kasteel wordt vandaag de dag gebruikt als cultuurcentrum en biedt een breed scala aan culturele activiteiten en evenementen.

Naast de stad zelf, zijn er ook verschillende deelgemeenten die deel uitmaken van de stad, zoals Rumbeke, Beveren, Oekene en Ardooie. Rumbeke is een historisch dorpje met een indrukwekkende Sint-Petrus en Pauluskerk en tal van mooie herenhuizen. Beveren is dan weer een rustige gemeente die bekend staat om zijn prachtige natuur, met name het natuurgebied de Kleiputten. Oekene is een gezellig dorpje met tal van kleine winkels en caf├ęs en Ardooie staat bekend om zijn landelijke karakter en mooie fietsroutes.

Verder is Roeselare ook een uitstekende uitvalsbasis voor wie de rest van West-Vlaanderen wil verkennen. De stad ligt bijvoorbeeld op slechts enkele kilometers van het historische Brugge, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en op een half uurtje rijden van de prachtige Belgische kust. Ook de steden Kortrijk en Gent zijn makkelijk bereikbaar vanuit Roeselare.

Kortom, Roeselare is een veelzijdige stad met heel wat te bieden op vlak van geschiedenis, cultuur en natuur. Vergeet zeker niet om ook de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden