Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit GijzegemAalst 

Het lokale nieuws uit Gijzegem – Aalst in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Gijzegem

Het lokale nieuws uit Gijzegem РAalst in Het Nieuwsblad

>>https://www.nieuwsblad.be/regio/Gijzegem/

Het lokale nieuws uit Gijzegem – Aalst in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/gijzegem

De offici√ęle lokale website van Aalst

>> https://www.Aalst.be/

Het nieuws uit Aalst op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=gijzegem

Het lokale nieuws uit Aalst op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/aalst/

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Aalst. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws aalst logo
kaart nieuws aalst
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lokaal nieuws Aalst vandaag:

Aalst is een bruisende stad in de provincie Oost-Vlaanderen in Belgi√ę. Met meer dan 85.000 inwoners is het de op √©√©n na grootste stad van de regio en een belangrijke economische en culturele hub. Aalst is niet alleen bekend omwille van haar jaarlijkse carnaval, maar ook omwille van haar rijke geschiedenis, haar prachtige architectuur en haar gezellige sfeer.

Naast de stad Aalst zijn er nog 9 andere deelgemeenten die deel uitmaken van de stad, namelijk Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel, Nieuwerkerken en Wieze. Elke deelgemeente heeft haar eigen karakter en troeven, maar samen vormen ze een geheel dat Aalst zo bijzonder maakt.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Aalst is het stadhuis, een gotisch gebouw dat dateert uit de 16e eeuw. Het stadhuis is opvallend door haar prachtige gevel en haar rijke interieur. Ook de Sint-Martinuskerk is een belangrijke bezienswaardigheid, een imposante kerk die dateert uit de 13e eeuw. Andere interessante gebouwen zijn het Belfort, het Landhuis, de Onze-Lieve-Vrouwkerk en het Sint-Jozefziekenhuis.

Naast haar prachtige architectuur heeft Aalst ook tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. Zo is er het natuurdomein Osbroek, een groene oase van rust waar men kan wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Ook het stadspark is een prachtige locatie, waar men kan wandelen in een groene omgeving.

Een andere interessante bezienswaardigheid is het carnavalsmuseum, waar men alles te weten kan komen over het beroemde carnaval van Aalst. Dit carnaval staat bekend als een van de grootste en meest uitbundige carnavals ter wereld, met een lange traditie en een unieke sfeer.

Ook op culinair vlak heeft Aalst heel wat te bieden. Zo zijn er tal van gezellige cafés en restaurants waar men kan genieten van lokale specialiteiten, zoals de heerlijke Aalsterse mattentaart, de Aalsterse vlaaien en het Aalsterse bier.

Aalst heeft ook een rijk verenigingsleven, met tal van sportclubs, muziekverenigingen en culturele organisaties. Zo is er bijvoorbeeld voetbalclub Eendracht Aalst, die speelt op hoog niveau in de nationale reeksen. Daarnaast is er ook de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Aalst, een muziekvereniging die al sinds 1850 bestaat.

Aalst is omringd door verschillende buurgemeenten. Ten noorden van Aalst ligt de gemeente Erpe-Mere, ten oosten ligt de gemeente Haaltert, ten zuiden de gemeente Denderleeuw en ten westen de gemeenten Affligem en Lede.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Lokaal nieuws Aalst vandaag.

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden