Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zuienkerke 

Het lokale nieuws uit Zuienkerke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zuienkerke

Het lokale nieuws uit Zuienkerke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zuienkerke

Verder lokaal nieuws van Zuienkerke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zuienkerke in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/zuienkerke/

De officiële lokale website van Zuienkerke

>> https://www.Zuienkerke.be/

Het lokale nieuws uit Zuienkerke op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Zuienkerke

Het lokale nieuws uit Zuienkerke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/zuienkerke/

Het lokale nieuws uit Zuienkerke in de Gazet van Zuienkerke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zuienkerke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zuienkerke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zuienkerke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zuienkerke is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen in België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 43 vierkante kilometer en telt ruim 3.500 inwoners. Zuienkerke grenst aan de gemeenten Brugge, Blankenberge, Jabbeke en De Haan.

De gemeente Zuienkerke bestaat uit twee deelgemeenten, namelijk Zuienkerke en Meetkerke. Beide deelgemeenten hebben elk hun eigen bezienswaardigheden en karakter. Zo is Zuienkerke vooral bekend om zijn mooie landschappen en Meetkerke om zijn historische kerk.

Zuienkerke is een gemeente met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen. De gemeente heeft dan ook verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Sint-Barbarakerk en het Kasteel van Ter Doest. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en was oorspronkelijk een abdij. Vandaag de dag is het kasteel een beschermd monument en een populaire toeristische trekpleister.

Naast de historische bezienswaardigheden heeft Zuienkerke ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er het natuurgebied De Fonteintjes, een prachtig duinengebied dat geliefd is bij wandelaars en natuurliefhebbers. Daarnaast zijn er ook verschillende fietsroutes, zoals de Gentele-fietsroute en de Drie Kastelen-fietsroute.

Een van de belangrijkste evenementen in Zuienkerke is de jaarlijkse paardenmarkt. Deze markt vindt plaats op de derde zondag van oktober en trekt duizenden bezoekers uit de hele regio. Tijdens de paardenmarkt worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals paardenkeuringen, optredens en marktkraampjes.

Zuienkerke is goed bereikbaar met de auto via de N9 en de N371. Daarnaast zijn er ook verschillende openbaar vervoersmogelijkheden, zoals de bus en de trein. De gemeente heeft ook een eigen treinstation, Station Zuienkerke, dat onderdeel is van het spoornetwerk van West-Vlaanderen.

Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Zuienkerke ook een sociale gemeente is, met aandacht voor duurzaamheid en het welzijn van de inwoners. Zo worden er verschillende initiatieven genomen om de CO2-uitstoot te verminderen en wordt er ingezet op een groenere leefomgeving. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden voor de inwoners van Zuienkerke.

Al met al is Zuienkerke een mooie en veelzijdige gemeente met een rijke geschiedenis, prachtige natuurgebieden en tal van recreatieve en culturele mogelijkheden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden