Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Jabbeke 

Het lokale nieuws uit Jabbeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Jabbeke

Het lokale nieuws uit Jabbeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Jabbeke

Verder lokaal nieuws van Jabbeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Jabbeke in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/jabbeke/

De officiële lokale website van Jabbeke

>> https://www.Jabbeke.be/

Het lokale nieuws uit Jabbeke op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Jabbeke

Het lokale nieuws uit Jabbeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Jabbeke/

Het lokale nieuws uit Jabbeke in de Gazet van Jabbeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Jabbeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Jabbeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws jabbeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Jabbeke is een gemeente gelegen in de provincie West-Vlaanderen, in de regio Brugse Ommeland. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en bestaat uit drie deelgemeenten: Jabbeke, Snellegem en Stalhille.

De geschiedenis van Jabbeke gaat terug tot de prehistorie. In de gemeente zijn verschillende prehistorische vindplaatsen ontdekt, waaronder de neolithische site van Gistelhof en de bronstijd nederzetting van Ter Doest. Daarnaast heeft Jabbeke ook een rijke middeleeuwse geschiedenis. Zo zijn er verschillende middeleeuwse gebouwen te vinden in de gemeente, waaronder de Sint-Blasiuskerk en de Abdij Ter Doest.

Jabbeke is een groene gemeente met verschillende parken en natuurgebieden. Het grootste park in de gemeente is het Vrijgeweedpark, dat zich bevindt in het centrum van Jabbeke. Het park is een ideale plek om te wandelen, te picknicken en te genieten van de natuur. Daarnaast zijn er ook verschillende fietsroutes en wandelroutes in de gemeente, waaronder de Groene Gordelroute en de Abdijroute.

Jabbeke grenst aan verschillende buurgemeenten, waaronder Brugge, Zedelgem, Oudenburg en Ichtegem. Brugge is een historische stad met een rijk cultureel erfgoed en vele bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt en het Belfort. Zedelgem is een groene gemeente met verschillende bossen en parken, zoals het domein Vloethemveld. Oudenburg is een historische gemeente met verschillende archeologische vindplaatsen en het Romeins Archeologisch Museum. Ichtegem is een landelijke gemeente met een rijk historisch erfgoed en verschillende fietsroutes en wandelroutes.

Jabbeke is goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijheid van de E40 snelweg en de N9. Ook zijn er verschillende treinstations in de gemeente, waaronder Station Jabbeke en Station Snellegem. Daarnaast beschikt Jabbeke ook over een goed uitgebouwd busnetwerk, dat de gemeente verbindt met omliggende gemeenten en steden.

Jabbeke heeft een gezellig centrum met verschillende winkels, restaurants en cafĂ©s. Het is een ideale plek om te winkelen en te genieten van de lokale keuken. Zo zijn er verschillende restaurants die streekgerechten serveren, zoals stoverij met frietjes en de lokale specialiteit ‘Paling in ’t groen’. Daarnaast is Jabbeke ook bekend om zijn brouwerijen, zoals Brouwerij De Halve Maan en Brouwerij Van Steenberge.

Jabbeke is ook een populaire toeristische bestemming, dankzij de vele bezienswaardigheden en de nabijheid van Brugge. Zo is er het archeologisch museum ‘Jabbeke 2000’, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de gemeente en de prehistorie.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden