Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Veurne 

Het lokale nieuws uit Veurne in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Veurne

Het lokale nieuws uit Veurne in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Veurne

Verder lokaal nieuws van Veurne onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Veurne in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/veurne/

De offici├źle lokale website van Veurne

>> https://www.Veurne.be/

Het lokale nieuws uit Veurne op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Veurne

Het lokale nieuws uit Veurne op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/veurne/

Het lokale nieuws uit Veurne in de Gazet van Veurne (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Veurne

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Veurne. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws veurne
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Veurne is een prachtige stad in de provincie West-Vlaanderen in Vlaanderen, Belgi├ź. De stad is gelegen tussen de steden Brugge en Calais en is bekend om zijn historische gebouwen, gezellige straatjes en charmante sfeer. Veurne is een van de meest bezochte steden in West-Vlaanderen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In deze tekst zal ik de stad Veurne en zijn deel- en buurgemeenten beschrijven.

Veurne heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw. In de middeleeuwen was Veurne een belangrijke handelsstad en een belangrijke militaire uitvalsbasis. Veurne heeft dan ook een aantal indrukwekkende historische gebouwen en monumenten. Het belfort van Veurne is een van de meest bekende gebouwen van de stad. Dit gebouw werd gebouwd in de 17e eeuw en is nu een UNESCO-werelderfgoed. Het stadhuis van Veurne is een ander indrukwekkend gebouw. Dit gebouw werd gebouwd in de 16e eeuw en heeft een prachtige gevel en interieur.

De stad Veurne heeft ook een aantal gezellige straten en pleinen. De Grote Markt is het belangrijkste plein van de stad en is omringd door historische gebouwen. Op de Grote Markt vindt u een aantal caf├ęs en restaurants waar u kunt genieten van een drankje of een maaltijd. Een andere belangrijke straat in Veurne is de Oude Vestingstraat. Deze straat is gelegen in het oude deel van de stad en heeft een aantal prachtige oude huizen en gebouwen.

Naast Veurne zijn er ook een aantal deelgemeenten die het ontdekken waard zijn. Een van deze deelgemeenten is Beauvoorde. Beauvoorde is een klein dorpje ten noordoosten van Veurne en staat bekend om zijn prachtige kasteel. Het kasteel van Beauvoorde werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de best bewaarde kastelen in Vlaanderen. Het kasteel is open voor het publiek en biedt rondleidingen en exposities.

Een andere deelgemeente van Veurne is Bulskamp. Bulskamp is een landelijk dorpje ten noordwesten van Veurne en staat bekend om zijn prachtige landschap en rustige sfeer. In Bulskamp vindt u een aantal mooie wandel- en fietsroutes die u door het prachtige landschap voeren. Een andere bezienswaardigheid in Bulskamp is de Sint-Amanduskerk. Deze kerk werd gebouwd in de 12e eeuw en heeft een prachtige romaanse stijl.

Naast de deelgemeenten van Veurne zijn er ook een aantal buurgemeenten die het bezoeken waard zijn. Een van deze buurgemeenten is De Panne. De Panne is een badplaats die bekend staat om zijn brede zandstranden en duinen. 

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden