Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit VoerenĀ 

Het lokale nieuws uit Voeren in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Voeren

Het lokale nieuws uit Voeren in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Voeren

Verder lokaal nieuws van Voeren onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Voeren in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Voeren

De lokale nieuws uit Voeren op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Voeren

Het lokale nieuws uit Voeren in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Voeren/

De officiƫle lokale website van Voeren

>> https://www.Voeren.be/

Het lokale nieuws uit Voeren op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/voeren/

Het lokale nieuws uit Voeren in de Gazet van Voeren (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Voeren

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Voeren. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws voeren
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Voeren, ook wel bekend als de Voerstreek, is een kleine gemeente in de provincie Limburg in Vlaanderen, Belgiƫ. De gemeente heeft een oppervlakte van 50,63 vierkante kilometer en telt ongeveer 4.000 inwoners. De Voerstreek is gelegen in het oostelijke deel van de provincie Limburg, vlakbij de grens met Nederland.

Voeren is een gemeente die bestaat uit zes deelgemeenten, namelijk Moelingen, ‘s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven en Remersdaal. ‘s-Gravenvoeren is de hoofdplaats van de gemeente en heeft een schilderachtig dorpsplein met enkele gezellige cafĆ©s en restaurants. De Sint-Lambertuskerk is een opvallende bezienswaardigheid in ‘s-Gravenvoeren. De kerk dateert uit de 11e eeuw en heeft een gotische toren.

Sint-Martens-Voeren is een van de oudste deelgemeenten van Voeren en heeft een rijke geschiedenis. Het dorp heeft een aantal mooie kastelen en landhuizen, waaronder het Kasteel van Obsinnich. Dit kasteel is gebouwd in de 17e eeuw en is tegenwoordig een hotel en restaurant. In Sint-Martens-Voeren is ook een interessant museum te vinden, het Museum van de Voerstreek, dat de geschiedenis en cultuur van de streek belicht.

Sint-Pieters-Voeren is een klein dorpje dat bekend staat om zijn landelijke charme en prachtige wandelroutes. Het dorpje heeft een aantal mooie oude gebouwen, waaronder de Sint-Pieterskerk, die dateert uit de 12e eeuw. In Sint-Pieters-Voeren zijn ook verschillende bed and breakfasts te vinden, die een goede uitvalsbasis vormen voor een ontspannen verblijf in de streek.

Teuven is een pittoresk dorpje dat bekend staat om zijn heuvelachtige landschap en prachtige uitzichten. Het dorpje heeft een aantal mooie wandelroutes, waaronder een populaire route naar de Teuvenerberg. Op de top van de berg is een uitkijktoren te vinden, vanwaar bezoekers een prachtig uitzicht hebben over de streek.

Remersdaal is de meest zuidelijke deelgemeente van Voeren en ligt vlakbij de grens met Nederland. Het dorpje heeft een aantal mooie vakwerkhuizen en boerderijen en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Vijlenerbos, een prachtig natuurgebied aan de Nederlandse kant van de grens.

Naast de deelgemeenten heeft Voeren ook een aantal buurgemeenten. Eijsden-Margraten is bijvoorbeeld een nabijgelegen gemeente aan de Nederlandse kant van de grens. Deze gemeente heeft een aantal mooie kastelen en landhuizen en is een populaire bestemming onder fietsers en wandelaars.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden