Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Overijse 

Het lokale nieuws uit Overijse in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Overijse

Het lokale nieuws uit Overijse in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Overijse

Verder lokaal nieuws van Overijse onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Overijse in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Overijse

Het lokale nieuws uit Overijse in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Overijse/

De offici├źle lokale website van Overijse

>> https://www.Overijse.be/

Het nieuws uit Overijse op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Overijse

Het nieuws uit Overijse op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Overijse

Het lokale nieuws uit Overijse op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Overijse/

Het lokale nieuws uit Overijse in de Gazet van Overijse (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Overijse

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Overijse. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws overijse
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Overijse is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in de Druivenstreek en bekend om zijn wijnbouw. Met een oppervlakte van meer dan 38 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 25.000 mensen is Overijse een middelgrote gemeente.

Overijse heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. In de middeleeuwen was Overijse een belangrijke handelsplaats en ontwikkelde het zich tot een centrum van ambacht en nijverheid. Vandaag de dag is Overijse vooral bekend om zijn wijnbouw en zijn jaarlijkse druivenfestival.

Het centrum van Overijse is een gezellige plek met verschillende restaurants en caf├ęs. Het gemeentehuis is een prachtig gebouw uit de 19e eeuw en het kasteel van Terhulpen is ook een bezoekje waard. In de buurt van het centrum vindt u ook de Sint-Martinuskerk, een gotische kerk uit de 15e eeuw.

Overijse heeft ook verschillende natuurgebieden, waaronder het Zoni├źnwoud en het Meerdaalwoud. Deze bossen zijn ideaal om te wandelen, fietsen of joggen. In het Zoni├źnwoud vindt u ook het Arboretum van Tervuren, een prachtig park met verschillende soorten bomen en planten.

Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het kasteel van La Hulpe, het Africa Museum in Tervuren en de Abdij van Villers-la-Ville. Deze laatste is een prachtige ru├»ne van een cisterci├źnzerabdij uit de 12e eeuw en wordt beschouwd als een van de mooiste en meest indrukwekkende middeleeuwse ru├»nes in Belgi├ź.

De gemeente Overijse is omringd door verschillende buurgemeenten, waaronder Hoeilaart, Tervuren, Huldenberg en Drogenbos. Deze gemeenten bieden ook verschillende bezienswaardigheden en activiteiten voor bezoekers. Zo kunt u in Tervuren het prachtige Koninklijk Museum voor Midden-Afrika bezoeken, terwijl Drogenbos bekend staat om zijn prachtige kasteel en tuinen.

Kortom, Overijse is een prachtige gemeente met veel te bieden. Of u nu wilt genieten van de natuur, de lokale wijn wilt proeven of gewoon wilt ontspannen in een gezellig caf├ę, u zult zich hier zeker vermaken. En dankzij de nabijheid van andere interessante gemeenten is Overijse ook een ideale uitvalsbasis om de regio te verkennen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden