Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Drogenbos 

Het lokale nieuws uit Drogenbos in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Drogenbos

Het lokale nieuws uit Drogenbos in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Drogenbos

Verder lokaal nieuws van Drogenbos onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Drogenbos in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Drogenbos

Het lokale nieuws uit Drogenbos in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Drogenbos/

De officiële lokale website van Drogenbos

>> https://www.Drogenbos.be/

Het nieuws uit Drogenbos op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Drogenbos

Het nieuws uit Drogenbos op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Drogenbos

Het lokale nieuws uit Drogenbos op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Drogenbos

Het lokale nieuws uit Drogenbos in de Gazet van Drogenbos (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Drogenbos

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Drogenbos. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws drogenbos
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Drogenbos is een kleine gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen ten zuidwesten van Brussel. De gemeente heeft een oppervlakte van 3,11 kmÂČ en telt ongeveer 5.000 inwoners. Drogenbos is een rustige gemeente met een landelijk karakter, maar toch dicht bij de bruisende stad Brussel.

Drogenbos bestaat uit Ă©Ă©n deelgemeente, namelijk Drogenbos zelf. De gemeente grenst aan verschillende buurgemeenten, waaronder Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Ukkel en Vorst. Het is een kleine gemeente, maar er valt toch heel wat te beleven.

De gemeente Drogenbos heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Zo zijn er verschillende archeologische vondsten gevonden, waaronder een Romeinse villa uit de 2e eeuw na Christus. In het centrum van de gemeente kan je ook de Sint-Niklaaskerk bewonderen, een prachtige gotische kerk uit de 15e eeuw.

Een andere bezienswaardigheid in Drogenbos is het kasteel van Drogenbos. Dit kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als buitenverblijf voor de adel. Vandaag de dag is het kasteel in privébezit en niet toegankelijk voor het publiek, maar de prachtige tuinen rondom het kasteel zijn wel toegankelijk.

In Drogenbos kan je ook genieten van de natuur. De gemeente is omringd door groene gebieden, waaronder het Zoniënwoud en het Hallerbos. Deze gebieden zijn ideaal voor een mooie wandeling of fietstocht. Ook het natuurgebied Molenbeekvallei is een bezoekje waard. Dit gebied is een oase van rust en stilte en herbergt een grote biodiversiteit aan planten en dieren.

Drogenbos heeft ook een uitgebreid verenigingsleven, met tal van sport- en culturele verenigingen die actief zijn in de gemeente. Zo is er bijvoorbeeld een voetbalclub, een judoclub en een harmonie. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse dorpsfeest en verschillende concerten en tentoonstellingen.

Tot slot is Drogenbos ook een culinaire bestemming. De gemeente heeft verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je kan genieten van de Belgische keuken. Een aanrader is bijvoorbeeld Brasserie De Fonderie, gelegen in het hartje van de gemeente en bekend om zijn heerlijke gerechten en gezellige sfeer.

Kortom, Drogenbos is een kleine gemeente met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een levendig verenigingsleven. Het is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar rust en stilte, maar toch dicht bij de stad wil zijn.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden