Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Tervuren 

Het lokale nieuws uit Tervuren in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Tervuren

Het lokale nieuws uit Tervuren in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Tervuren

Verder lokaal nieuws van Tervuren onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Tervuren in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Tervuren

Het lokale nieuws uit Tervuren in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Tervuren/

De officiële lokale website van Tervuren

>> https://www.Tervuren.be/

Het nieuws uit Tervuren op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Tervuren

Het nieuws uit Tervuren op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Tervuren

Het lokale nieuws uit Tervuren op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/tervuren/

Het lokale nieuws uit Tervuren in de Gazet van Tervuren (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Tervuren

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Tervuren. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws tervuren
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Tervuren is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België, gelegen ten zuidoosten van Brussel. Het is een zeer groene gemeente, met verschillende parken en bossen, en een bevolking van ongeveer 24.000 mensen. De gemeente is bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en natuurlijk het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika.

Tervuren heeft een aantal deelgemeenten, waaronder Duisburg, Moorsel en Vossem. Elk van deze deelgemeenten heeft zijn eigen unieke karakter en geschiedenis. Duisburg bijvoorbeeld is bekend om zijn mooie dorpskern met veel historische gebouwen en Vossem is dan weer bekend om zijn prachtige kasteel.

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika is de belangrijkste bezienswaardigheid van Tervuren en een van de belangrijkste musea in België. Het museum heeft een uitgebreide collectie van objecten uit Centraal-Afrika, en is gevestigd in een indrukwekkend gebouw in neoclassicistische stijl, ontworpen door de bekende architect Alexandre Marcel. Het museum is een van de grootste toeristische trekpleisters van Tervuren.

Naast het museum is er ook het Park van Tervuren, een prachtig park met een vijver en een indrukwekkend standbeeld van Leopold II. Het park is een populaire plek voor wandelingen, picknicks en andere recreatieve activiteiten. Ook het Warandepark, een groot park in Brussel dat grenst aan Tervuren, is een mooie plek om te bezoeken en te genieten van de natuur.

Tervuren heeft ook een aantal historische gebouwen die het bezoeken waard zijn, zoals het Kasteel van Tervuren, een prachtig kasteel uit de 12e eeuw dat momenteel dienst doet als gemeentehuis. Ook de Sint-Jan-de-Doperkerk is een bezoekje waard, een gotische kerk uit de 14e eeuw met mooie glas-in-loodramen en een indrukwekkend orgel.

In de buurt van Tervuren zijn er nog andere interessante plaatsen om te bezoeken, zoals het Zoniënwoud, een groot bos dat zich uitstrekt over verschillende gemeenten in Vlaams-Brabant. Ook zijn er verschillende kastelen en landhuizen in de buurt, zoals het Kasteel van Groenendaal en het Kasteel van La Hulpe.

Kortom, Tervuren is een gemeente met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, natuur en belangrijke musea. Het is een geweldige plek om te wonen of te bezoeken voor een dagtrip. Vergeet zeker niet om de deel- en buurgemeenten van Tervuren te verkennen, want daar valt ook heel wat te ontdekken en te beleven!

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden