Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit MoorsledeĀ 

Het lokale nieuws uit Moorslede in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Moorslede

Het lokale nieuws uit Moorslede in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Moorslede

Verder lokaal nieuws van Moorslede onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Moorslede in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/moorslede/

De officiƫle lokale website van Moorslede

>> https://www.Moorslede.be/

Het lokale nieuws uit Moorslede op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Moorslede

Het lokale nieuws uit Moorslede op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Moorslede/

Het lokale nieuws uit Moorslede in de Gazet van Moorslede (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Moorslede

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Moorslede. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws moorslede
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Moorslede is een gemeente in de provincie West-Vlaanderen in Belgiƫ. De gemeente telt iets meer dan 10.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Moorslede zelf, Dadizele en Slypskapelle. Buurgemeenten zijn onder andere Roeselare, Ledegem en Izegem.

Moorslede heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het kasteel van Moorslede, dat in de 16e eeuw gebouwd werd door de adellijke familie de La Porte, is een belangrijk historisch monument in de gemeente. Het kasteel is omringd door een mooi park waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust.

Een andere bezienswaardigheid in Moorslede is de Sint-Martinuskerk in Dadizele. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en heeft een imposante toren van 86 meter hoog. De kerk is vooral bekend vanwege het bedevaartsoord dat erbij hoort. Elk jaar trekken duizenden gelovigen naar de kerk om er te bidden tot Onze-Lieve-Vrouw van Dadizele.

Moorslede is ook een groene gemeente met veel fiets- en wandelroutes. Het provinciaal domein De Palingbeek ligt op een steenworp afstand van de gemeente en biedt prachtige natuur en talloze wandel- en fietspaden. In Moorslede zelf kun je ook wandelen in het recreatiegebied Ter Beke, waar je onder andere een visvijver, een speeltuin en een cafetaria vindt.

Op culinair gebied heeft Moorslede ook heel wat te bieden. In de verschillende deelgemeenten vind je talloze restaurants waar je kunt genieten van de heerlijkste streekgerechten. In Dadizele vind je bijvoorbeeld De Boot, een gezellig restaurant waar je kunt genieten van de beste mosselen en andere visgerechten. Ook in Moorslede zelf kun je heerlijk eten bij restaurant Bistro Louis.

Op sportief gebied is Moorslede vooral bekend vanwege de cyclocross. Elk jaar wordt hier de Cyclocross Masters gereden, een belangrijke wedstrijd in het veldritseizoen. Maar ook buiten het veldritseizoen kun je in Moorslede terecht voor allerlei sporten. Zo kun je er bijvoorbeeld tennissen, voetballen, zwemmen en fitnessen.

Al met al is Moorslede een gezellige gemeente met een rijke geschiedenis en veel groen. Het is er heerlijk wandelen en fietsen en je kunt er genieten van de lekkerste streekgerechten. Of je nu op zoek bent naar rust of juist actie, in Moorslede vind je het allemaal.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden