Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Ledegem 

Het lokale nieuws uit Ledegem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ledegem

Het lokale nieuws uit Ledegem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ledegem

Verder lokaal nieuws van Ledegem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ledegem in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/ledegem/

De officiële lokale website van Ledegem

>> https://www.Ledegem.be/

Het lokale nieuws uit Ledegem op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Ledegem

Het lokale nieuws uit Ledegem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Ledegem/

Het lokale nieuws uit Ledegem in de Gazet van Ledegem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ledegem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ledegem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ledegem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ledegem is een gemeente gelegen in de provincie West-Vlaanderen, in het westen van België. De gemeente telt ongeveer 10.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Ledegem, Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel. Ledegem grenst aan verschillende andere gemeenten, waaronder Moorslede, Izegem en Wevelgem.

De gemeente Ledegem heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur en sport. Zo zijn er verschillende sportclubs en verenigingen actief in de gemeente, waaronder een voetbalclub, een basketbalclub en een tennisclub. Daarnaast zijn er ook heel wat culturele verenigingen en jeugdbewegingen actief in Ledegem.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Ledegem is het Kasteel van LAR, dat gelegen is in het centrum van de gemeente. Het kasteel werd gebouwd in de 19e eeuw en is omringd door een prachtig domein. Vandaag de dag doet het kasteel dienst als evenementenlocatie en kan het gehuurd worden voor feesten en bijeenkomsten.

Rollegem-Kapelle is de grootste deelgemeente van Ledegem en heeft een rijke geschiedenis. Het dorp is ontstaan rond een middeleeuwse kerk en was lange tijd een belangrijk centrum voor de landbouw. Vandaag de dag is Rollegem-Kapelle vooral bekend om zijn mooie kerken en de jaarlijkse Bloemenstoet, die elk jaar in augustus plaatsvindt.

Sint-Eloois-Winkel is dan weer een rustig dorpje met een landelijk karakter. Het is vooral bekend om zijn mooie Sint-Elooiskerk, die dateert uit de 16e eeuw en beschikt over een prachtig barok interieur. Daarnaast is er in Sint-Eloois-Winkel ook een volkscafé waar je kan genieten van een lekkere pint en een gezellige sfeer.

Ledegem ligt ook in de buurt van verschillende andere gemeenten die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld naar Izegem gaan, een stad met een rijke geschiedenis en een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en cafés. Ook het historische centrum van Brugge ligt op slechts een half uurtje rijden van Ledegem.

In de buurt van Ledegem kan je ook verschillende natuurgebieden verkennen. Zo is er bijvoorbeeld het natuurgebied de Mandelvallei, waar je mooie wandelingen kan maken langs kronkelende beekjes en door uitgestrekte weilanden. Ook het provinciedomein De Gavers in Harelbeke is zeker een bezoekje waard. Hier kan je zwemmen, zeilen, kajakken en wandelen in een prachtige groene omgeving.

Kortom, Ledegem is een gemeente met een rijk verenigingsleven en heel wat culturele en sportieve activiteiten. De deelgemeenten Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel hebben elk hun eigen charme

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden