Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Melle 

Het lokale nieuws uit Melle in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Melle

Het lokale nieuws uit Melle in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Melle

Verder lokaal nieuws van Melle onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Melle in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Melle

Het lokale nieuws uit Melle in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Melle/

De offici├źle lokale website van Melle

>> https://www.Melle.be/

Het nieuws uit Melle op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Melle

Het nieuws uit Melle op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Melle

Het lokale nieuws uit Melle op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Melle/

Het lokale nieuws uit Melle in de Gazet van Melle (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Melle

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Melle. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws melle
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Melle is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen in Belgi├ź. Het ligt ten zuidwesten van Gent en heeft een oppervlakte van ongeveer 15 vierkante kilometer. De gemeente telt zo’n 11.000 inwoners en bestaat uit deelgemeenten Gontrode en Melle-centrum.

Melle is een rustige gemeente met een landelijk karakter. Het is omgeven door groene velden en bossen, waardoor het een populaire bestemming is voor wandelaars en fietsers. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de gemeente is het kasteel van Melle, dat dateert uit de 17e eeuw en is omringd door prachtige tuinen. Het kasteel wordt momenteel gebruikt als gemeentehuis.

De deelgemeente Gontrode is gelegen ten zuidoosten van Melle-centrum. Het is een klein dorpje met zo’n 3.000 inwoners en heeft een landelijk karakter. Het is omringd door groene velden en bossen, waardoor het een populaire bestemming is voor wandelaars en fietsers. Een belangrijke bezienswaardigheid van Gontrode is de Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 12e eeuw. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en heeft een uniek interieur.

Melle-centrum is de hoofdplaats van de gemeente en heeft een levendig centrum met verschillende winkels, restaurants en caf├ęs. Het is een van de belangrijkste economische centra van de regio en heeft een bloeiende lokale economie. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Melle-centrum is de Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 16e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel en een indrukwekkend interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Melle-centrum is het Museum van Deinze en de Leiestreek. Dit museum is gevestigd in een prachtig herenhuis uit de 18e eeuw en toont de geschiedenis en cultuur van de regio. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken.

Naast Melle en Gontrode, zijn er ook nog verschillende buurgemeenten die een bezoekje waard zijn. Ten westen van Melle ligt Merelbeke, een gemeente met ongeveer 24.000 inwoners. Merelbeke heeft een rijk historisch erfgoed en verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Sint-Pietersbandenkerk en het kasteel van Cotthem.

Ten noorden van Melle ligt Wetteren, een gemeente met ongeveer 25.000 inwoners. Wetteren is bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, waaronder het Provinciaal Domein Den Blakken en het natuurgebied Molenbeekvallei.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden