Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Wetteren 

Het lokale nieuws uit Wetteren in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wetteren

Het lokale nieuws uit Wetteren in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wetteren

Verder lokaal nieuws van Wetteren onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wetteren in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Wetteren

Het lokale nieuws uit Wetteren in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Wetteren/

De officiële lokale website van Wetteren

>> https://www.Wetteren.be/

Het nieuws uit Wetteren op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Wetteren

Het nieuws uit Wetteren op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Wetteren

Het lokale nieuws uit Wetteren op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/wetteren/

Het lokale nieuws uit Wetteren in de Gazet van Wetteren (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wetteren

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wetteren. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws wetteren
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wetteren is een gemeente gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, in het hart van Vlaanderen. Met een oppervlakte van meer dan 63 vierkante kilometer is Wetteren een relatief grote gemeente met ongeveer 26.000 inwoners. De gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Massemen, Westrem, Ten Ede, Overschelde en Wetteren zelf. Deze deelgemeenten hebben allemaal hun eigen karakter en charme.

Wetteren is een gemeente met een rijke geschiedenis. Het was al bewoond in de prehistorie en werd later bewoond door de Romeinen en de Franken. In de middeleeuwen werd Wetteren een belangrijke handelsplaats en later een belangrijk centrum voor de textielindustrie. De gemeente heeft dus een lange geschiedenis en dat is nog steeds zichtbaar in het straatbeeld. Er zijn tal van historische gebouwen en monumenten te vinden in de gemeente, zoals de Sint-Gertrudiskerk en het kasteel van Laarne.

De gemeente Wetteren is omgeven door verschillende andere gemeenten, waaronder Laarne, Wichelen, Berlare, Lede, en Destelbergen. Deze gemeenten hebben elk hun eigen unieke kenmerken en bezienswaardigheden.

Laarne, bijvoorbeeld, is een landelijke gemeente met een rijke geschiedenis. Het kasteel van Laarne is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de gemeente. Dit prachtige kasteel dateert uit de 14e eeuw en is omringd door een gracht en een park. Het kasteel is open voor het publiek en er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Wichelen is dan weer een groene gemeente met veel natuurgebieden. De Schelde, de Durme en de Scheldevallei zijn populaire bestemmingen voor wandelaars en fietsers. Daarnaast heeft Wichelen ook enkele historische gebouwen, zoals de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk.

Berlare is een gemeente gelegen aan de oevers van de Schelde en de Durme. Het is vooral bekend omwille van het Donkmeer, een groot meer dat omringd is door groen en dat een populaire bestemming is voor watersporters en natuurliefhebbers. Naast het Donkmeer heeft Berlare ook nog andere bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van Berlare en de Sint-Martinuskerk.

Lede is een gemeente met een rijke geschiedenis. Het heeft een prachtig historisch centrum met enkele mooie gebouwen, zoals het Kasteel van Mesen en de Sint-Martinuskerk. Lede is ook een groene gemeente met veel bossen en wandelroutes.

Destelbergen is een gemeente gelegen aan de rand van Gent. Het is vooral bekend omwille van de Damvallei, een prachtig natuurgebied dat veel vogelsoorten herbergt.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden