Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Merelbeke 

Het lokale nieuws uit Merelbeke in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Merelbeke

Het lokale nieuws uit Merelbeke in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Merelbeke

Verder lokaal nieuws van Merelbeke onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Merelbeke in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Merelbeke

Het lokale nieuws uit Merelbeke in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Merelbeke/

De offici├źle lokale website van Merelbeke

>> https://www.Merelbeke.be/

Het nieuws uit Merelbeke op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Merelbeke

Het lokale nieuws uit Merelbeke op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/merelbeke/

Het lokale nieuws uit Merelbeke in de Gazet van Merelbeke (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Merelbeke

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Merelbeke. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws merelbeke
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Merelbeke is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen in Belgi├ź. Het ligt ten zuidoosten van de stad Gent en telt ongeveer 25.000 inwoners. Merelbeke bestaat uit de deelgemeenten Merelbeke-centrum, Bottelare, Melsen, Schelderode, Lemberge en Flora.

Merelbeke-centrum is het grootste en meest dichtbevolkte deel van de gemeente. Het is een bruisende en levendige plaats met een winkelcentrum, verschillende restaurants en caf├ęs en een treinstation. De Sint-Pietersbandenkerk, die dateert uit de 18e eeuw, is een belangrijke bezienswaardigheid van het centrum van Merelbeke. Deze kerk heeft een indrukwekkende gevel en een prachtig interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Bottelare is een kleine deelgemeente van Merelbeke en ligt ten noorden van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 1.500 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Bottelare is de Sint-Jan-de-Doperkerk, die dateert uit de 19e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel en een mooi interieur met verschillende kunstwerken.

Melsen is een andere kleine deelgemeente van Merelbeke en ligt ten zuidoosten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 1.200 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Melsen is de Sint-Eligiuskerk, die dateert uit de 18e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel in rococostijl en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Schelderode is een landelijke deelgemeente van Merelbeke en ligt ten zuiden van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 1.000 inwoners. Een belangrijke bezienswaardigheid van Schelderode is de Sint-Denijskerk, die dateert uit de 18e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Lemberge is een andere landelijke deelgemeente van Merelbeke en ligt ten oosten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 900 inwoners. Een belangrijke bezienswaardigheid van Lemberge is de Sint-Bonifatiuskerk, die dateert uit de 19e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Flora is de meest zuidelijke deelgemeente van Merelbeke en ligt ten zuidoosten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 1.500 inwoners. Een belangrijke bezienswaardigheid van Flora is het kasteel van Flora, dat dateert uit de 19e eeuw.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden