Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit MalleĀ 

Het lokale nieuws uit Malle in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Malle

Het lokale nieuws uit Malle in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Malle

Verder lokaal nieuws van Malle onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Malle in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Malle

Het lokale nieuws uit Malle in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Malle/

De officiƫle lokale website van Malle

>> https://www.Malle.be/

Het lokale nieuws uit Malle op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Malle/

Het lokale nieuws uit Malle in de Gazet van Malle (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Malle

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Malle. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws malle
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Malle is een gemeente gelegen in de provincie Antwerpen, in het noorden van Belgiƫ. Het is een gemeente met een rijke geschiedenis en veel culturele bezienswaardigheden. De gemeente Malle bestaat uit drie deelgemeenten, namelijk Westmalle, Oostmalle en Zoersel, en heeft ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Westmalle is vooral bekend om zijn trappistenbrouwerij. De abdij van Westmalle is gesticht in 1794 en heeft sindsdien een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de regio. De monniken van Westmalle brouwen al meer dan 150 jaar hun eigen bier, dat wereldwijd bekend staat als Ć©Ć©n van de beste trappistenbieren. Het is mogelijk om de abdij te bezoeken en een rondleiding te krijgen door de brouwerij, waarbij men ook de kans krijgt om het bier te proeven.

Oostmalle is dan weer bekend om zijn prachtige kasteel. Het kasteel van Oostmalle dateert uit de 17e eeuw en is omgeven door een mooie tuin en een park. Het kasteel is in privƩbezit en kan niet bezocht worden, maar het is wel mogelijk om de tuin en het park te bezoeken tijdens bepaalde evenementen.

Zoersel is de grootste deelgemeente van Malle en heeft een rijke geschiedenis. De Sint-Willibrorduskerk is hier een opvallend bouwwerk. Deze kerk dateert uit de 17e eeuw en heeft een prachtig barok interieur. Ook de Kapel van de Heilige Eik is een bezoek waard. Dit is een bedevaartsoord waar jaarlijks duizenden mensen naartoe trekken om de heilige eik te vereren.

De buurgemeente Zandhoven ligt op een steenworp afstand van Malle en heeft enkele mooie bezienswaardigheden. Het kasteel van Halle is hier een opvallend bouwwerk. Dit kasteel dateert uit de 14e eeuw en is omgeven door een mooie parktuin. Het is mogelijk om het kasteel te bezoeken tijdens bepaalde evenementen.

Een andere buurgemeente die de moeite waard is om te bezoeken is Brecht. Deze gemeente ligt ten noorden van Malle en heeft enkele mooie natuurgebieden. Het natuurgebied De Meren is hier een voorbeeld van. Dit gebied is een oase van rust en heeft enkele mooie wandelroutes.

Naast de culturele bezienswaardigheden heeft Malle ook enkele sportieve mogelijkheden te bieden. Zo is er het Provinciaal Domein De Schorre, een groot recreatiegebied waar men kan wandelen, fietsen en zwemmen. Ook het Nationaal Vliegveld van Malle is hier gelegen, waar men terecht kan voor zweefvliegen en parachutespringen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden