Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zoersel 

Het lokale nieuws uit Zoersel in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zoersel

Het lokale nieuws uit Zoersel in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zoersel

Verder lokaal nieuws van Zoersel onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zoersel in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zoersel

Het lokale nieuws uit Zoersel in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zoersel/

De officiële lokale website van Zoersel

>> https://www.Zoersel.be/

Het lokale nieuws uit Zoersel op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/zoersel/

Het lokale nieuws uit Zoersel in de Gazet van Zoersel (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zoersel

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zoersel. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zoersel
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zoersel is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in het noordoosten van de provincie. De gemeente bestaat uit vijf deelgemeenten: Halle, Sint-Antonius, Zoersel, Westmalle en Oostmalle. Samen hebben ze een oppervlakte van ongeveer 70 vierkante kilometer en telt de gemeente ongeveer 23.000 inwoners.

De geschiedenis van Zoersel gaat terug tot de middeleeuwen. De gemeente is ontstaan uit verschillende heerlijkheden, waarvan de belangrijkste Zoersel, Halle en Malle waren. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Zoersel zwaar getroffen door de gevechten rond Antwerpen en het front aan de IJzer. In de jaren na de oorlog werd de gemeente echter weer opgebouwd en ontwikkelde zich tot een landelijk gebied met veel bossen en natuurgebieden.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Zoersel is de abdij van Westmalle, een trappistenabdij die bekend is om zijn bier en kaas. De abdij is gesticht in de 19e eeuw en is nog steeds in gebruik door monniken die er wonen en werken. Het bier en de kaas die er worden geproduceerd zijn wereldberoemd en worden over de hele wereld verkocht.

Naast de abdij zijn er nog andere bezienswaardigheden in Zoersel. Zo is er het Kasteel van Halle, dat dateert uit de 17e eeuw en nu dienst doet als gemeentehuis. Ook het Arboretum van Zoersel, een groot park met allerlei soorten bomen en planten, is een populaire attractie. Verder zijn er in de gemeente nog tal van kapellen en kerken te vinden die getuigen van het rijke religieuze verleden van Zoersel.

Op sportief gebied is er in Zoersel van alles te doen. Er zijn verschillende sportclubs en verenigingen actief, die zich richten op onder meer voetbal, volleybal, tennis en atletiek. Ook zijn er tal van fiets- en wandelroutes door de bossen en natuurgebieden van de gemeente.

De economie van Zoersel is voornamelijk gebaseerd op landbouw en veeteelt. Daarnaast zijn er ook enkele kleine bedrijven en winkels gevestigd in de gemeente. Voor grotere winkels en bedrijven trekken veel inwoners van Zoersel naar de nabijgelegen steden Antwerpen en Turnhout.

Zoersel is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De gemeente ligt aan de E34, de snelweg die Antwerpen verbindt met Eindhoven. Ook zijn er verschillende buslijnen die Zoersel verbinden met omliggende gemeenten en steden.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden