Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hove 

Het lokale nieuws uit Hove in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hove

Het lokale nieuws uit Hove in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hove

Verder lokaal nieuws van Hove onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hove in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hove

Het lokale nieuws uit Hove in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hove/

De officiële lokale website van Hove

>> https://www.Hove.be/

Het lokale nieuws uit Hove op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/Hove/

Het lokale nieuws uit Hove in de Gazet van Hove (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hove

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hove. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws hove
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hove is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in de regio van de Zuidrand. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 5,5 vierkante kilometer en telt ongeveer 10.000 inwoners.

Hove is vooral bekend om zijn groene omgeving en mooie parken. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de gemeente is het gemeentepark. Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 7 hectare en is de ideale plek om te wandelen, joggen of te genieten van een picknick. Er zijn ook verschillende sportfaciliteiten zoals een voetbalveld, tennisbanen en een basketbalveld.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Hove is het Kasteel van Hove. Dit kasteel werd gebouwd in de 18e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van een rijke koopman. Tegenwoordig is het kasteel in handen van de gemeente en is het de thuisbasis van verschillende culturele evenementen en tentoonstellingen.

Een buurgemeente van Hove is Boechout. Deze gemeente heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Middeleeuwen en heeft tal van bezienswaardigheden en trekpleisters. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boechout is het Kasteel van Boechout. Dit kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van een adellijke familie. Tegenwoordig is het kasteel in handen van de gemeente en is het de thuisbasis van verschillende culturele evenementen.

Een andere buurgemeente van Hove is Kontich. Deze gemeente heeft ook een rijke geschiedenis en heeft tal van bezienswaardigheden en attracties. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Kontich is het Kasteel van Cleydael. Dit kasteel werd gebouwd in de 17e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van een adellijke familie. Tegenwoordig is het kasteel in handen van de gemeente en is het een populaire bestemming voor toeristen.

In Hove zelf zijn er ook tal van evenementen en activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden. Zo is er het jaarlijkse Hove Festival, waarbij de straten van Hove worden omgetoverd tot een groot feestterrein. Ook de kerstmarkt en de jaarmarkt zijn populaire evenementen in de gemeente.

Hove is ook bekend om zijn goede verbindingen met de stad Antwerpen. De gemeente ligt op slechts enkele kilometers van Antwerpen en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit maakt Hove een populaire bestemming voor mensen die in Antwerpen werken, maar toch graag in een groene omgeving willen wonen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden