Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kontich 

Het lokale nieuws uit Kontich in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kontich

Het lokale nieuws uit Kontich in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kontich

Verder lokaal nieuws van Kontich onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kontich in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kontich

Het lokale nieuws uit Kontich in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kontich/

De officiële lokale website van Kontich

>> https://www.Kontich.be/

Het lokale nieuws uit Kontich op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/kontich

Het lokale nieuws uit Kontich in de Gazet van Antwerpen (GVA)

>> https://www.gva.be/regio/kontich

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kontich. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws kontich
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kontich is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen, gelegen tussen Antwerpen en Mechelen. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 23 vierkante kilometer en telt ongeveer 22.000 inwoners. Kontich is een groene en rustige gemeente met een rijke geschiedenis.

Kontich heeft verschillende deelgemeenten, waaronder Kontich zelf, Waarloos, en de kleinere gehuchten Nauwelaar, Duffelshoek en Krekelenberg. De gemeente is gemakkelijk bereikbaar met de auto via de E19 snelweg, en heeft ook goede verbindingen met het openbaar vervoer.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kontich is het Kasteel van Kontich. Dit imposante kasteel dateert uit de 14e eeuw en is omringd door een prachtig park. Het kasteel is nu in gebruik als gemeentehuis en is niet toegankelijk voor bezoekers, maar het park is wel open voor publiek en is een populaire plek om te wandelen of te joggen.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Sint-Martinuskerk, gelegen in het centrum van Kontich. Deze kerk dateert uit de 13e eeuw en is gebouwd in de gotische stijl. De kerk heeft een indrukwekkend interieur, met prachtige glas-in-loodramen en een opvallend houten altaarstuk.

Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis, is er ook het Heemkundig Museum van Kontich. Dit museum bevindt zich in een oud herenhuis en toont de geschiedenis van Kontich en omgeving, met onder andere archeologische vondsten, oude gebruiksvoorwerpen en historische documenten.

In de omgeving van Kontich zijn er ook tal van andere bezienswaardigheden te vinden. Zo ligt de stad Antwerpen op slechts een kwartier rijden met de auto. Antwerpen is een bruisende stad met een rijk cultureel erfgoed, en heeft vele attracties zoals het Rubenshuis, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de beroemde Antwerpse Zoo.

Een andere interessante bezienswaardigheid is het Fort van Breendonk, gelegen in de nabijgelegen gemeente Willebroek. Dit fort was tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik als concentratiekamp en herbergt nu een herdenkingsmuseum dat het verhaal van de gevangenen vertelt.

Kontich is ook een goede uitvalsbasis voor wie de natuur wil verkennen. Het gemeentepark, de Kruiskensberg en het Fort van Kontich zijn enkele van de groene gebieden waar men kan genieten van de natuur. Verder biedt de regio veel mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Het mooie natuurdomein De Averegten in Heist-op-den-Berg en het prachtige Rivierenhof in Deurne zijn twee mooie groene locaties in de omgeving.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden