Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Hoegaarden 

Het lokale nieuws uit Hoegaarden in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Hoegaarden

Het lokale nieuws uit Hoegaarden in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Hoegaarden

Verder lokaal nieuws van Hoegaarden onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Hoegaarden in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Hoegaarden

Het lokale nieuws uit Hoegaarden in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Hoegaarden/

De officiële lokale website van Hoegaarden

>> https://www.Hoegaarden.be/

Het nieuws uit Hoegaarden op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Hoegaarden

Het nieuws uit Hoegaarden op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Hoegaarden

Het lokale nieuws uit Hoegaarden op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Hoegaarden/

Het lokale nieuws uit Hoegaarden in de Gazet van Hoegaarden (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Hoegaarden

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Hoegaarden. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws hoegaarden
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Hoegaarden is een gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, gelegen in de regio Hageland. Het is vooral bekend vanwege de Hoegaarden Witbier, maar de gemeente heeft nog veel meer te bieden. Hoegaarden heeft een rijke geschiedenis en een prachtig landschap. Het is een ideale bestemming voor wandelaars, fietsers en geschiedenisliefhebbers.

Hoegaarden is ontstaan in de 9e eeuw toen de plaatselijke bevolking een nederzetting bouwde op de oevers van de Gete. De naam Hoegaarden is afgeleid van de oude Germaanse naam Hoh-garden, wat “hoog gelegen tuin” betekent. Hoegaarden is vooral bekend vanwege haar bier. Het Hoegaarden Witbier is wereldwijd bekend en wordt in meer dan 70 landen verkocht.

Maar naast het bier heeft Hoegaarden nog veel meer te bieden. De gemeente ligt in een prachtige groene omgeving en is omringd door tal van pittoreske dorpjes en gehuchten, zoals Meldert, Outgaarden, Neerheylissem en Tienen. Samen hebben deze plaatsen een oppervlakte van ongeveer 33 vierkante kilometer en tellen ze iets meer dan 7.000 inwoners.

Het landschap rondom Hoegaarden is heuvelachtig en biedt tal van mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Er zijn tal van routes uitgestippeld die je langs de mooiste plekjes van de gemeente voeren. Een van de bekendste routes is de bier- en wandelroute, waarbij je kunt genieten van het prachtige landschap en onderweg diverse brouwerijen en cafés kunt bezoeken.

Hoegaarden heeft ook een rijke geschiedenis. Tijdens de middeleeuwen was Hoegaarden een belangrijke vestingstad en speelde het een belangrijke rol in de verdediging van de regio. Veel van de historische gebouwen en monumenten in Hoegaarden herinneren nog aan deze periode.

Een van de bekendste monumenten in Hoegaarden is de Sint-Gorgoniuskerk. Deze kerk dateert uit de 13e eeuw en is gebouwd in gotische stijl. De kerk is gewijd aan Sint-Gorgonius, de patroonheilige van Hoegaarden. Naast de kerk vind je ook nog de oude pastorie en de oude kapittelzaal.

Een andere bezienswaardigheid in Hoegaarden is het Abdijmuseum. Het museum is gevestigd in een voormalige abdij en geeft een mooi overzicht van de geschiedenis van de abdij en de regio. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie van historische voorwerpen en documenten.

Naast de Sint-Gorgoniuskerk en het Abdijmuseum zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in Hoegaarden en de omliggende dorpen. Zo vind je er tal van prachtige oude gebouwen, gezellige cafés en restaurants en tal van winkeltjes.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden