Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Tienen 

Het lokale nieuws uit Tienen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Tienen

Het lokale nieuws uit Tienen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Tienen

Verder lokaal nieuws van Tienen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Tienen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Tienen

Het lokale nieuws uit Tienen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Tienen/

De officiële lokale website van Tienen

>> https://www.Tienen.be/

Het nieuws uit Tienen op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Tienen

Het nieuws uit Tienen op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Tienen

Het lokale nieuws uit Tienen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/tienen/

Het lokale nieuws uit Tienen in de Gazet van Tienen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Tienen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Tienen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws Tienen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Tienen is een stad gelegen in de provincie Vlaams-Brabant in België. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 71 vierkante kilometer en telt ongeveer 34.000 inwoners. De stad ligt aan de rivier de Grote Gete en wordt omringd door verschillende deelgemeenten zoals Hakendover, Oplinter, Sint-Margriete-Houtem en Kumtich.

Tienen staat bekend om zijn suikerproductie, die teruggaat tot de middeleeuwen. Het heeft zelfs een Suikermuseum waar u meer kunt leren over de geschiedenis van de suikerproductie in de stad en de regio. Maar Tienen heeft meer te bieden dan alleen suiker.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Tienen is de Grote Markt, een groot plein omringd door mooie gebouwen, zoals het stadhuis en de Sint-Germanuskerk. Het stadhuis is een opvallend gebouw met een mooie gevel in de Vlaamse renaissancestijl. De Sint-Germanuskerk is een indrukwekkende kerk in gotische stijl met enkele prachtige kunstwerken en glas-in-loodramen.

Ook de OLV-ten-Poelkerk is een bezoekje waard, met zijn opvallende toren die boven de stad uittorent. Deze kerk heeft een rijke geschiedenis en een aantal bijzondere kunstwerken en architecturale elementen.

Daarnaast zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden in Tienen, zoals het Vianderdomein, een groot park waar u kunt wandelen, fietsen en picknicken. In het park vindt u ook het provinciale domein van het Vinne, een natuurgebied met een groot meer waar u kunt vissen, wandelen en vogels spotten.

Tienen organiseert ook verschillende evenementen gedurende het jaar, zoals de Suikerrock, een populair muziekfestival dat elk jaar duizenden mensen trekt. Er zijn ook tal van andere festivals, markten en optochten die de stad een bruisende sfeer geven.

De deelgemeenten rond Tienen hebben elk hun eigen charme en bezienswaardigheden. Zo vindt u in Kumtich de Sint-Germanuskerk, een mooie kerk in gotische stijl. In Oplinter kunt u dan weer genieten van de mooie natuur en wandelpaden in het natuurgebied van de Mene-Jordaanvallei.

Kortom, Tienen is een stad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, evenementen en activiteiten. Vergeet zeker niet om ook de deelgemeenten te verkennen, want ook daar valt heel wat te ontdekken en te beleven!

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden