Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Landen 

Het lokale nieuws uit Landen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Landen

Het lokale nieuws uit Landen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Landen

Verder lokaal nieuws van Landen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Landen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Landen

Het lokale nieuws uit Landen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Landen/

De officiële lokale website van Landen

>> https://www.Landen.be/

Het nieuws uit Landen op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Landen

Het nieuws uit Landen op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Landen

Het lokale nieuws uit Landen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Landen/

Het lokale nieuws uit Landen in de Gazet van Landen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Landen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Landen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws landen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Landen is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in het hart van het Hageland. De gemeente telt zo’n 16.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Landen, Attenhoven, Eliksem, Ezemaal, Laar, Neerwinden, Overwinden, Rumsdorp, Wange en Wezeren. Landen is een bruisende stad met een rijk historisch en cultureel erfgoed.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Landen is het Kasteel van Landen, dat dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel is momenteel in privé-eigendom en kan niet bezocht worden, maar je kunt wel genieten van het prachtige park rondom het kasteel. Hier kun je heerlijk wandelen en picknicken. Ook de Sint-Gertrudiskerk in het centrum van Landen is zeker een bezoekje waard. Deze gotische kerk dateert uit de 13e eeuw en herbergt enkele mooie kunstwerken.

Maar ook buiten het centrum van Landen valt er veel te beleven. Zo kun je in de deelgemeente Wange de imposante Waleffe-toren bewonderen, die dateert uit de 14e eeuw. In de deelgemeente Ezemaal kun je dan weer het Heemkundig Museum bezoeken, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de streek. En in de deelgemeente Eliksem vind je het natuurgebied Eliksemveld, een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Op culinair gebied heeft Landen ook veel te bieden. In de verschillende restaurants en eetcafĂ©s kun je genieten van de heerlijkste streekgerechten, zoals witloof, asperges en streekbieren. Een van de bekendste restaurants is ’t Korennaer, dat bekroond is met een Michelinster. Hier kun je genieten van culinaire hoogstandjes in een prachtig historisch pand.

Tot slot is Landen ook een goede uitvalsbasis om de rest van het Hageland te verkennen. In de nabije omgeving vind je onder andere de steden Tienen en Diest, maar ook tal van mooie natuurgebieden en pittoreske dorpjes.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden