Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Herstappe 

Het lokale nieuws uit Herstappe in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Herstappe

Het lokale nieuws uit Herstappe in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Herstappe

Verder lokaal nieuws van Herstappe onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Herstappe in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Herstappe

De lokale nieuws uit Herstappe op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Herstappe

Het lokale nieuws uit Herstappe in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Herstappe/

Het lokale nieuws uit Herstappe op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Herstappe/

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Herstappe. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws herstappe
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Herstappe is een kleine gemeente in het zuiden van Belgisch Limburg en is de kleinste gemeente van België in termen van inwoneraantal. De gemeente telt slechts 83 inwoners op een oppervlakte van 1,35 vierkante kilometer. Herstappe is gelegen in het Haspengouws plateau en is omringd door de grotere gemeenten Tongeren, Borgloon en Heers.

Herstappe heeft geen deelgemeenten omdat het zelf een kleine gemeente is. Wel is het omringd door enkele nabijgelegen dorpen en steden, zoals Tongeren, Borgloon, Heers en Kortessem. Tongeren, de oudste stad van België, is de grootste en dichtstbijzijnde stad en ligt op slechts 5 km van Herstappe. Het is een belangrijk historisch centrum met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het heeft een prachtig historisch centrum met vele monumenten en bezienswaardigheden zoals het Gallo-Romeins Museum, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de middeleeuwse stadswallen.

Borgloon is een andere nabijgelegen stad op ongeveer 7 km van Herstappe. Het staat bekend om zijn prachtige glooiende landschap met vele fruitboomgaarden en zijn beroemde kunstwerken in de openlucht, zoals het doorkijkkerkje Borgloon en de fruitboomgaardkunstwerken.

Heers is ook een naburige gemeente op ongeveer 9 km van Herstappe. Het is een landelijke gemeente met vele prachtige kastelen en oude boerderijen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden