Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit TongerenĀ 

Het lokale nieuws uit Tongeren in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Tongeren

Het lokale nieuws uit Tongeren in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Tongeren

Verder lokaal nieuws van Tongeren onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Tongeren in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Tongeren

De lokale nieuws uit Tongeren op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Tongeren

Het lokale nieuws uit Tongeren in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Tongeren/

De officiƫle lokale website van Tongeren

>> https://www.Tongeren.be/

Het lokale nieuws uit Tongeren op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/tongeren/

Het lokale nieuws uit Tongeren in de Gazet van Tongeren (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Tongeren

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Tongeren. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.Ā 

nieuws tongeren
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Tongeren is een stad in de provincie Limburg in Belgiƫ en is de oudste stad van het land. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 87 vierkante kilometer en telt ongeveer 30.000 inwoners. Tongeren is een stad met een rijke geschiedenis, mooie architectuur en interessante bezienswaardigheden. Bovendien heeft het enkele mooie deelgemeenten zoals Piringen, Henis en Rutten.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Tongeren is de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, een indrukwekkende kerk in gotische stijl met enkele prachtige kunstwerken en een schatkamer met religieuze voorwerpen. Het Gallo-Romeins Museum is ook een bezoekje waard. Het museum is gewijd aan de Gallo-Romeinse cultuur en bevat een collectie van archeologische voorwerpen en beelden die getuigen van het leven in de regio tijdens deze periode.

Een ander opvallend kenmerk van Tongeren is de middeleeuwse stadsmuur die nog gedeeltelijk intact is en waarvan delen kunnen worden bezocht. De stadsmuur en de torens zijn een echte aanrader voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in geschiedenis en architectuur.

Daarnaast heeft Tongeren ook een mooie Grote Markt, omringd door mooie gebouwen zoals het stadhuis en de Sint-Catharinakerk. Het stadhuis is een indrukwekkend gebouw met een mooie gevel in de Vlaamse renaissancestijl. De Sint-Catharinakerk is een mooie kerk met prachtige glas-in-loodramen en een aantal indrukwekkende beelden.

Tongeren is ook bekend om zijn antiek- en brocantemarkt die elke zondag plaatsvindt op de Grote Markt en in de omliggende straten. Het is een van de grootste en meest populaire antiekmarkten in Europa en trekt bezoekers van over de hele wereld.

In de deelgemeenten van Tongeren vindt u ook tal van bezienswaardigheden. Zo heeft Piringen bijvoorbeeld een mooie Sint-Lambertuskerk en een kasteel dat ooit toebehoorde aan de ridders van Malta. In Henis kunt u dan weer genieten van de mooie natuur en wandelpaden in het natuurgebied van de Ittervallei. Rutten is een pittoresk dorpje met enkele mooie oude gebouwen en een prachtig kasteel.

Kortom, Tongeren is een stad met een rijke geschiedenis, mooie architectuur en interessante bezienswaardigheden. De deelgemeenten rond Tongeren zijn zeker de moeite waard om te verkennen en bieden ook tal van mooie bezienswaardigheden en activiteiten.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden