Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Kortessem 

Het lokale nieuws uit Kortessem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Kortessem

Het lokale nieuws uit Kortessem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Kortessem

Verder lokaal nieuws van Kortessem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Kortessem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Kortessem

De lokale nieuws uit Kortessem op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Kortessem

Het lokale nieuws uit Kortessem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Kortessem/

De officiële lokale website van Kortessem

>> https://www.Kortessem.be/

Het lokale nieuws uit Kortessem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/Kortessem/

Het lokale nieuws uit Kortessem in de Gazet van Kortessem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Kortessem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Kortessem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws kortessem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Kortessem is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het oosten van België. De gemeente heeft ongeveer 9.000 inwoners en bestaat uit de deelgemeenten Guigoven, Vliermaal, Vliermaalroot en Wintershoven. Kortessem staat bekend om zijn prachtige natuur, landelijke charme en rijke geschiedenis.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Kortessem is het kasteel van Rijkel, dat dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en bossen en biedt een schitterend uitzicht over de omgeving. Het kasteel is momenteel eigendom van de familie de Liedekerke en is niet toegankelijk voor het publiek, maar kan wel bewonderd worden vanaf de openbare weg.

Een andere bezienswaardigheid is de Sint-Pieterskerk, gelegen in het centrum van Kortessem. Deze gotische kerk dateert uit de 14e eeuw en heeft een prachtige architectuur en kunstwerken, waaronder een altaarstuk van Rubens. Ook de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk in Vliermaal en de Sint-Stephanuskerk in Guigoven zijn zeker een bezoek waard.

Voor de liefhebbers van wandelen en fietsen is Kortessem een paradijs. De gemeente ligt midden in het Haspengouwse landschap en biedt talloze routes door velden, bossen en fruitboomgaarden. Er zijn ook verschillende wandel- en fietsroutes die de verschillende deelgemeenten van Kortessem verbinden en zo de prachtige landschappen van de gemeente tonen.

Naast de prachtige natuur biedt Kortessem ook een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld het jaarlijkse Fruitfeest, waarbij de gemeente de fruitteelt viert met muziek, dans en heerlijk eten en drinken. Ook de lokale brouwerij Wilderen, gelegen in de naburige gemeente Sint-Truiden, is een bezoek waard voor bierliefhebbers.

In de nabijgelegen gemeenten vindt men nog meer bezienswaardigheden. Zo ligt Borgloon, ook wel de “Parel van Haspengouw” genoemd, op slechts enkele kilometers afstand en biedt een rijkdom aan historische gebouwen en prachtige vergezichten over de fruitstreek. Een andere nabijgelegen stad is Tongeren, de oudste stad van België en met zijn Gallo-Romeins Museum en antiekmarkt op zondag een populaire toeristische bestemming.

Kortessem heeft ook een bloeiend verenigingsleven, met tal van lokale clubs en verenigingen die regelmatig evenementen en activiteiten organiseren. In de zomer zijn er verschillende buurt- en dorpsfeesten, waarbij de lokale bevolking samenkomt om te genieten van muziek, dans en lekker eten en drinken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden