Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Geetbets 

Het lokale nieuws uit Geetbets in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Geetbets

Het lokale nieuws uit Geetbets in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Geetbets

Verder lokaal nieuws van Geetbets onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Geetbets in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Geetbets

Het lokale nieuws uit Geetbets in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Geetbets/

De officiële lokale website van Geetbets

>> https://www.Geetbets.be/

Het nieuws uit Geetbets op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Geetbets

Het nieuws uit Geetbets op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Geetbets

Het lokale nieuws uit Geetbets op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Geetbets/

Het lokale nieuws uit Geetbets in de Gazet van Geetbets (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Geetbets

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Geetbets. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws geetbets
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Geetbets is een landelijke gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 23 vierkante kilometer en telt iets meer dan 5.000 inwoners. Geetbets bestaat uit de deelgemeenten Geetbets, Grazen en Rummen. Het is gelegen tussen de steden Diest en Sint-Truiden.

Geetbets is een relatief rustige gemeente, omringd door landbouwgrond en prachtige landschappen. Het is de perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte in een landelijke omgeving. In de deelgemeente Rummen vind je het Kasteel van Duras, een indrukwekkend gebouw uit de 13e eeuw. Dit kasteel is privébezit en kan niet bezocht worden, maar het is zeker een bezoekje waard om de mooie omgeving te bewonderen.

De gemeente Geetbets organiseert verschillende evenementen en activiteiten gedurende het jaar. Zo is er elk jaar in juni het Geetbets Wandelweekend, waarbij er verschillende wandelingen georganiseerd worden door de mooie landschappen van de gemeente. Ook is er in september het Rummen Rockt Festival, een muziekfestival met verschillende Belgische bands. Het is een gezellig evenement waarbij de lokale gemeenschap samenkomt.

In Geetbets zijn er verschillende wandel- en fietsroutes die je langs mooie plekken leiden. De Sint-Pieterswandelroute is een aanrader, deze 8 kilometer lange wandelroute leidt je door het prachtige landschap van Geetbets en Grazen. Je komt langs de Sint-Pieterskerk en het kasteel van Duras. Ook voor fietsers zijn er verschillende routes, waaronder de Fruitvalleiroute, die je langs boomgaarden en fruitkwekerijen leidt.

Geetbets heeft verschillende eetgelegenheden waar je terecht kan voor een lekkere maaltijd. In het centrum van Geetbets vind je bijvoorbeeld brasserie De Pelgrim, waar je terecht kan voor een heerlijke lunch of diner. Ook in Rummen zijn er verschillende cafés en restaurants waar je kan genieten van de lokale keuken.

De gemeente Geetbets is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er is een treinstation in het nabijgelegen Zoutleeuw, waarvandaan je makkelijk naar andere steden kan reizen. Met de auto ben je snel in steden als Diest en Sint-Truiden.

Kortom, Geetbets is een mooie landelijke gemeente waar je kan genieten van rust en stilte in een prachtige omgeving. Het is de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een landelijk verblijf en willen genieten van de natuur.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden