Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Zoutleeuw 

Het lokale nieuws uit Zoutleeuw in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Zoutleeuw

Het lokale nieuws uit Zoutleeuw in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Zoutleeuw

Verder lokaal nieuws van Zoutleeuw onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Zoutleeuw in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Zoutleeuw

Het lokale nieuws uit Zoutleeuw in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Zoutleeuw/

De offici├źle lokale website van Zoutleeuw

>> https://www.Zoutleeuw.be/

Het nieuws uit Zoutleeuw op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Zoutleeuw

Het nieuws uit Zoutleeuw op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Zoutleeuw

Het lokale nieuws uit Zoutleeuw op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/zoutleeuw/

Het lokale nieuws uit Zoutleeuw in de Gazet van Zoutleeuw (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Zoutleeuw

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Zoutleeuw. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws zoutleeuw
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Zoutleeuw is een stad in de provincie Vlaams-Brabant en heeft ongeveer 8.000 inwoners. De stad ligt in het zuiden van de provincie en grenst aan de provincies Limburg en Luik. Het grondgebied van Zoutleeuw is 4.861 hectare groot en omvat naast de stadskern ook de deelgemeenten Budingen, Dormaal, Halle-Booienhoven en Helen-Bos.

De stad Zoutleeuw heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad werd gesticht rond het jaar 1000 en groeide uit tot een belangrijk handelscentrum dankzij haar strategische ligging aan de handelsroute tussen Keulen en Parijs. In de 13e eeuw kreeg Zoutleeuw stadsrechten en werd het een belangrijk centrum van lakenhandel. In de 16e eeuw werd de stad getroffen door oorlog en verloor het haar positie als handelscentrum.

Vandaag de dag is Zoutleeuw vooral bekend om haar prachtige gotische Sint-Leonarduskerk. Deze kerk dateert uit de 14e eeuw en wordt beschouwd als een van de mooiste gotische kerken van Belgi├ź. De kerk is ook bekend om haar unieke drieluik van de Vlaamse schilder Dirk Bouts, dat zich bevindt in het hoogkoor. Andere bezienswaardigheden in Zoutleeuw zijn onder meer het stadhuis uit de 16e eeuw en de Lakenhal uit de 17e eeuw.

De deelgemeente Budingen is vooral bekend om haar Sint-Catharinakerk, die gebouwd werd in de 15e eeuw en bekendstaat om haar mooie glasramen. De deelgemeente Dormaal heeft dan weer een indrukwekkende kasteelhoeve uit de 17e eeuw. Deze hoeve was oorspronkelijk eigendom van de Abdij van Villers en werd later gebruikt als jeneverstokerij. Vandaag de dag is de kasteelhoeve gerestaureerd en kan ze bezichtigd worden.

Halle-Booienhoven is de grootste deelgemeente van Zoutleeuw en staat bekend om haar mooie kastelen en landhuizen. Het kasteel van Halle is een imposant bouwwerk uit de 16e eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd als buitenverblijf voor de bisschop van Luik. Het kasteel is vandaag de dag nog steeds in priv├ębezit en kan niet bezocht worden. Het landhuis van Kwabeek is dan weer een 18e-eeuws herenhuis dat bekendstaat om haar prachtige tuin en vijver.

Tot slot is de deelgemeente Helen-Bos vooral bekend om haar mooie landschap en natuur. Hier bevindt zich het natuurgebied Het Vinne, dat bekendstaat om haar grote meer en diverse vogelsoorten. Het gebied is geliefd bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden