Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Diest 

Het lokale nieuws uit Diest in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Diest

Het lokale nieuws uit Diest in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Diest

Verder lokaal nieuws van Diest onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Diest in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Diest

Het lokale nieuws uit Diest in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Diest/

De officiële lokale website van Diest

>> https://www.Diest.be/

Het nieuws uit Diest op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Diest

Het nieuws uit Diest op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Diest

Het lokale nieuws uit Diest op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Diest

Het lokale nieuws uit Diest in de Gazet van Diest (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Diest

Deze linken naar nieuws website bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te op te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Diest. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws diest
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Diest is een gezellige stad gelegen in de provincie Vlaams-Brabant. De stad telt ongeveer 24.000 inwoners en is omringd door verschillende deelgemeenten, waaronder Schaffen, Deurne, Webbekom en Kaggevinne. Diest is vooral bekend omwille van haar historisch centrum met tal van monumenten en bezienswaardigheden.

Een van de belangrijkste trekpleisters van Diest is het imposante begijnhof, dat in de 13e eeuw werd gesticht. Het begijnhof staat sinds 1998 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Ook de Sint-Sulpitiuskerk is een bezoekje waard. Deze gotische kerk dateert uit de 14e eeuw en herbergt tal van kunstschatten, waaronder het indrukwekkende altaarstuk van de Meester van Elsloo.

Daarnaast heeft Diest ook nog andere bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, de Citadel en het Warandepark. Het stadhuis werd gebouwd in de 14e eeuw en is een mooi voorbeeld van Brabantse gotiek. De Citadel is dan weer een overblijfsel van de verdedigingswerken die Diest vroeger omringden. Tegenwoordig is het een mooi groengebied waar het heerlijk wandelen is. Het Warandepark is dan weer een gezellig stadspark dat perfect is voor een picknick of een wandeling.

Diest heeft ook een bruisend centrum met tal van winkels, restaurants en cafés. Bovendien vinden er regelmatig evenementen plaats, zoals de jaarlijkse jaarmarkt en de kerstmarkt. In de omgeving van Diest zijn er ook tal van mogelijkheden om te wandelen en te fietsen, bijvoorbeeld in het natuurgebied De Merode.

Kortom, Diest is een mooie stad waar heel wat te beleven valt. Het is dan ook een aanrader voor wie op zoek is naar een leuke uitstap in eigen land.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden