Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Oudenaarde 

Het lokale nieuws uit Oudenaarde in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oudenaarde

Het lokale nieuws uit Oudenaarde in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oudenaarde

Verder lokaal nieuws van Oudenaarde onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oudenaarde in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Oudenaarde

Het lokale nieuws uit Oudenaarde in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Oudenaarde/

De officiële lokale website van Oudenaarde

>> https://www.Oudenaarde.be/

Het nieuws uit Oudenaarde op AVS

>>  https://www.avs.be/zoeken?filter=Oudenaarde

Het nieuws uit Oudenaarde op TVOOST

>>  https://www.tvoost.be/zoek?term=Oudenaarde

Het lokale nieuws uit Oudenaarde op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/oost-vlaanderen/Oudenaarde/

Het lokale nieuws uit Oudenaarde in de Gazet van Oudenaarde (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oudenaarde

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oudenaarde. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws oudenaarde
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oudenaarde is een historische stad gelegen in de Vlaamse Ardennen, in de provincie Oost-Vlaanderen. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen en heeft vandaag de dag nog steeds veel te bieden aan toeristen en inwoners.

De stad Oudenaarde heeft een centrale ligging in de Vlaamse Ardennen en is omringd door verschillende deelgemeenten, waaronder Eine, Ename, Leupegem, Mullem, Nederename, Volkegem en Welden. Deze deelgemeenten bieden elk hun eigen charme en hebben hun eigen geschiedenis. Zo kan je bijvoorbeeld in Ename het Archeologisch Museum bezoeken, waar je alles te weten kan komen over de rijke geschiedenis van de stad.

Oudenaarde zelf staat vooral bekend om zijn prachtige historische centrum. De stad is gelegen aan de Schelde en heeft een grote markt die omringd wordt door oude huizen en gebouwen. Op deze markt kan je de gotische Sint-Walburgakerk vinden, een prachtige kerk uit de 16e eeuw met een rijk interieur. Ook het stadhuis van Oudenaarde is een indrukwekkend gebouw uit de 16e eeuw en is zeker een bezoekje waard.

Een andere bezienswaardigheid in Oudenaarde is het Centrum Ronde van Vlaanderen, een museum dat gewijd is aan de wielersport en de Ronde van Vlaanderen in het bijzonder. Hier kan je alles te weten komen over de geschiedenis van deze legendarische wielerwedstrijd en kan je ook een kijkje nemen in de wielermuseum.

Oudenaarde is ook een uitstekende uitvalsbasis voor wie houdt van wandelen en fietsen. De stad ligt immers in de Vlaamse Ardennen, een prachtige streek met glooiende heuvels en kronkelende rivieren. Zo kan je bijvoorbeeld de “Ronde van Vlaanderen-route” volgen, een mooie fietsroute langs de mooiste plekjes van de streek. Ook het natuurgebied “De Kluisbos” is een populaire trekpleister voor wandelaars en fietsers.

Tot slot zijn er ook nog de buurgemeenten van Oudenaarde die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de stad Gent, een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden zoals de Sint-Baafskathedraal en het Gravensteen. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan de stad Kortrijk, een stad bekend om zijn Guldensporenslag en zijn mooie historische centrum.

Kortom, Oudenaarde is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en veel te bieden aan toeristen en inwoners. Of je nu houdt van geschiedenis, natuur of cultuur, er is voor ieder wat wils in Oudenaarde en zijn omgeving.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden