Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Wellen 

Het lokale nieuws uit Wellen in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Wellen

Het lokale nieuws uit Wellen in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Wellen

Verder lokaal nieuws van Wellen onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Wellen in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Wellen

De lokale nieuws uit Wellen op TV Limburg

>> https://www.tvl.be/zoek?term=Wellen

Het lokale nieuws uit Wellen in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Wellen/

De offici├źle lokale website van Wellen

>> https://www.Wellen.be/

Het lokale nieuws uit Wellen op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/limburg/wellen/

Het lokale nieuws uit Wellen in de Gazet van Wellen (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Wellen

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Wellen. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws wellen
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Wellen is een gemeente gelegen in de provincie Limburg in Vlaanderen, Belgi├ź. De gemeente telt ongeveer 8.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 26,63 km┬▓. Wellen is gelegen in het hart van Haspengouw, een streek bekend om zijn fruitteelt en prachtige landschappen.

De gemeente Wellen bestaat uit twee deelgemeenten: Wellen en Berlingen. Wellen is de hoofdplaats en heeft een gezellig centrum met tal van winkels, restaurants en caf├ęs. Berlingen is een landelijke deelgemeente met veel groen en natuur. De twee deelgemeenten hebben elk hun eigen karakter en bieden tal van mogelijkheden voor bezoekers.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wellen is het kasteel van Wellen. Het kasteel dateert uit de 17e eeuw en is omgeven door een prachtig park met vijvers en tuinen. Het kasteel zelf is niet toegankelijk voor publiek, maar het park is wel open voor bezoekers en biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen en picknicks.

Een andere interessante bezienswaardigheid is de Sint-Martinuskerk, gelegen in het centrum van Wellen. De kerk dateert uit de 12e eeuw en is bekend om zijn mooie glas-in-loodramen en barokke interieur. Ook de oude watermolen, gelegen aan de Mombeek, is een bezoek waard. De watermolen dateert uit de 16e eeuw en is nog steeds in werking.

Naast deze historische bezienswaardigheden heeft Wellen ook veel te bieden op het gebied van natuur en recreatie. Zo is er het natuurgebied De Kevie, dat bekend staat om zijn prachtige wandelroutes en fietspaden. Hier kunnen bezoekers genieten van het mooie landschap en de rustige omgeving. Ook de fruitboomgaarden in de omgeving zijn een bezoek waard, vooral in de lente wanneer de bloesems in bloei staan.

Wellen is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de naburige gemeenten en steden. Zo is er Borgloon, een stadje bekend om zijn mooie stadhuis en zijn fruitstreekmuseum. Ook Sint-Truiden, een stadje op slechts 10 minuten rijden van Wellen, is zeker een bezoek waard. Hier kunnen bezoekers genieten van tal van bezienswaardigheden, zoals de Abdij van Sint-Truiden, de Begijnhofkerk en het Festraetsuurwerk.

Ten slotte is er nog de stad Hasselt, op slechts 20 minuten rijden van Wellen. Hasselt is de hoofdstad van de provincie Limburg en biedt tal van mogelijkheden voor winkelen, uitgaan en cultuur. Bezoekers kunnen genieten van tal van bezienswaardigheden, zoals het Modemuseum, het Jenevermuseum en het Stadsmus. Ook het gezellige centrum met tal van winkels, restaurants en caf├ęs is zeker een bezoek waard.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden