Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Oud-Heverlee 

Het lokale nieuws uit Oud-Heverlee in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oud-Heverlee

Het lokale nieuws uit Oud-Heverlee in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oud-Heverlee

Verder lokaal nieuws van Oud-Heverlee onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oud-Heverlee in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Oud-Heverlee

Het lokale nieuws uit Oud-Heverlee in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Oud-Heverlee/

De officiële lokale website van Oud-Heverlee

>> https://www.Oud-Heverlee.be/

Het nieuws uit Oud-Heverlee op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Oud-Heverlee

Het nieuws uit Oud-Heverlee op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Oud-Heverlee

Het lokale nieuws uit Oud-Heverlee op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Oud-Heverlee/

Het lokale nieuws uit Oud-Heverlee in de Gazet van Oud-Heverlee (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oud-Heverlee

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oud-Heverlee. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

oud-heverlee
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oud-Heverlee is een landelijke gemeente gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het hart van België. De gemeente telt ongeveer 11.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 56 vierkante kilometer. Oud-Heverlee is vooral bekend omwille van zijn prachtige landschap en zijn rijke geschiedenis.

De gemeente bestaat uit verschillende deelgemeenten, namelijk Blanden, Haasrode, Oud-Heverlee en Sint-Joris-Weert. Oud-Heverlee is een groene gemeente met veel bossen en natuurgebieden. Zo kan je er bijvoorbeeld het Meerdaalwoud vinden, een uitgestrekt bosgebied met vele wandel- en fietsroutes. Daarnaast kan je er ook het Heverleebos vinden, een bosrijk gebied dat vooral bekend staat om zijn mooie wandelpaden.

Oud-Heverlee heeft ook enkele bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Zo kan je er de Sint-Lambertuskerk in Blanden vinden, een prachtige kerk uit de 16e eeuw. In Haasrode kan je dan weer een bezoekje brengen aan de Abdij van Park, een imposant klooster uit de 12e eeuw dat bekend staat om zijn prachtige tuinen. In Sint-Joris-Weert kan je tenslotte de Sint-Joriskerk vinden, een mooie kerk uit de 18e eeuw.

Naast de bezienswaardigheden in Oud-Heverlee zelf, zijn er ook tal van buurgemeenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt de stad Leuven op slechts 10 kilometer afstand. Leuven is een bruisende studentenstad met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pieterskerk en het stadhuis van Leuven. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan Tervuren, een prachtige gemeente met het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika als absolute trekpleister.

Tot slot kan je in Oud-Heverlee ook genieten van tal van sport- en ontspanningsmogelijkheden. Zo kan je er bijvoorbeeld golfen op de Golf van Oud-Heverlee of een bezoekje brengen aan het provinciaal domein Kessel-Lo in Leuven.

Kortom, Oud-Heverlee is een prachtige gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur, waar je kan genieten van tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zowel in Oud-Heverlee zelf als in de omgeving zijn er tal van mooie plekjes te ontdekken, waardoor een bezoekje aan deze gemeente zeker de moeite waard is.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden