Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Leuven 

Het lokale nieuws uit Leuven in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Leuven

Het lokale nieuws uit Leuven in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Leuven

Verder lokaal nieuws van Leuven onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Leuven in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Leuven

Het lokale nieuws uit Leuven in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Leuven/

De officiële lokale website van Leuven

>> https://www.Leuven.be/

Het nieuws uit Leuven op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Leuven

Het nieuws uit Leuven op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Leuven

Het lokale nieuws uit Leuven op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Leuven/

Het lokale nieuws uit Leuven in de Gazet van Leuven (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Leuven

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Leuven. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws leuven
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Leuven is een bruisende studentenstad gelegen in de provincie Vlaams-Brabant, in het hart van België. Met zo’n 100.000 inwoners is het de op één na grootste stad van de provincie en tevens de hoofdstad van het arrondissement Leuven. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en is vandaag de dag nog steeds één van de belangrijkste steden van België.

Leuven is voornamelijk bekend omwille van zijn universiteit, de Katholieke Universiteit Leuven, die één van de oudste en meest gerenommeerde universiteiten van Europa is. De universiteit is opgericht in 1425 en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Vandaag de dag telt de universiteit zo’n 60.000 studenten en is het één van de belangrijkste werkgevers van de stad.

Maar Leuven heeft nog veel meer te bieden dan alleen zijn universiteit. De stad heeft een prachtig historisch centrum met tal van bezienswaardigheden. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Sint-Pieterskerk, één van de grootste gotische kerken van België, of aan het Groot Begijnhof, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook het stadhuis, dat gebouwd is in de 15e eeuw, is zeker een bezoekje waard. Het stadhuis wordt beschouwd als één van de mooiste gotische stadhuizen van Europa en is dan ook één van de belangrijkste symbolen van de stad.

Naast de vele bezienswaardigheden kan je in Leuven ook genieten van een gezellige sfeer. De stad staat bekend om zijn vele cafés en restaurants, waar je kan genieten van lokale specialiteiten en Belgische bieren. Een bekend bier uit de regio is bijvoorbeeld het Stella Artois-bier, dat gebrouwen wordt in Leuven sinds 1926.

In de buurt van Leuven kan je ook verschillende andere gemeenten verkennen. Zo kan je bijvoorbeeld naar de stad Mechelen gaan, die bekend staat om zijn mooie historische centrum en zijn gezellige terrasjes. Ook de stad Aarschot, die gelegen is aan de oevers van de Demer, is zeker een bezoekje waard. Hier kan je onder andere de Onze-Lieve-Vrouwekerk bezoeken, één van de oudste kerken van België.

Andere gemeenten in de buurt van Leuven zijn onder andere Oud-Heverlee, dat bekend staat om zijn mooie natuur en zijn vele wandel- en fietsroutes, en Tervuren, waar je onder andere het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika kan bezoeken.

Kortom, Leuven is een stad met een rijke geschiedenis en heeft tal van bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn. In de buurt van de stad kan je ook verschillende andere gemeenten verkennen, die elk hun eigen charme en bezienswaardigheden hebben.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden