Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit NieuwpoortĀ 

Het lokale nieuws uit Nieuwpoort in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Nieuwpoort

Het lokale nieuws uit Nieuwpoort in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Nieuwpoort

Verder lokaal nieuws van Nieuwpoort onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Nieuwpoort in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/nieuwpoort/

De officiƫle lokale website van Nieuwpoort

>> https://www.Nieuwpoort.be/

Het lokale nieuws uit Nieuwpoort op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Nieuwpoort

Het lokale nieuws uit Nieuwpoort op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Nieuwpoort/

Het lokale nieuws uit Nieuwpoort in de Gazet van Nieuwpoort (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Nieuwpoort

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Nieuwpoort. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws nieuwpoort
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Nieuwpoort is een populaire kustplaats gelegen in de provincie West-Vlaanderen in Belgiƫ. De stad heeft ongeveer 12.000 inwoners en is gelegen aan de monding van de IJzer. Het is een stad met een rijke geschiedenis en een indrukwekkend historisch centrum. Nieuwpoort bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Nieuwpoort-Bad, Nieuwpoort-Stad, Ramskapelle en Sint-Joris.

Nieuwpoort is vooral bekend om zijn prachtige stranden en levendige boulevard. In Nieuwpoort-Bad vindt men een uitgestrekt zandstrand en een prachtige boulevard met tal van restaurants, bars en winkels. Het is de ideale plek om te genieten van de zon, te zwemmen in de zee of te wandelen langs de dijk. In de zomermaanden is er ook een kermis aanwezig en vinden er verschillende evenementen plaats.

Maar Nieuwpoort heeft meer te bieden dan alleen het strand. De stad heeft een rijk verleden dat teruggaat tot in de middeleeuwen. Nieuwpoort-Stad heeft een historisch centrum met tal van bezienswaardigheden, zoals de Sint-Bernarduskerk en het Stadhuis. De Grote Markt is het hart van de stad en wordt omringd door prachtige historische gebouwen. Hier kan men genieten van een drankje op een van de terrasjes en de mooie omgeving bewonderen.

Ook Ramskapelle is een deelgemeente van Nieuwpoort die een bezoekje waard is. Het is een rustige en landelijke omgeving met tal van fiets- en wandelpaden. Hier kan men tot rust komen en genieten van de natuur. In Sint-Joris kan men dan weer de oude kerk en de mooie omgeving bewonderen.

Nieuwpoort is ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Hier vindt men tal van restaurants en brasserieƫn waar men kan genieten van de lokale specialiteiten. Zo is er de bekende vissoep, die gemaakt wordt van de verse vis die dagelijks gevangen wordt in de Noordzee. Ook de grijze garnalen zijn een lokale lekkernij die men zeker moet proeven. Daarnaast vindt men hier ook tal van lokale bieren en wijnen die men kan proeven.

Nieuwpoort is goed bereikbaar met de auto, de trein en de bus. Het treinstation van Nieuwpoort ligt op een korte wandelafstand van het strand en de boulevard. Met de bus kan men de verschillende deelgemeenten van Nieuwpoort bereiken en de omgeving verkennen. Met de auto is Nieuwpoort goed bereikbaar via de E40 en de E403.

In de buurt van Nieuwpoort zijn er ook verschillende bezienswaardigheden die men kan bezoeken. Zo is er de bekende badplaats Oostende, die op een halfuur rijden ligt. Hier kan men genieten van de mooie boulevard en de prachtige stranden. Daarnaast is er ook het historische stadje Brugge,

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden