Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit OostendeĀ 

Het lokale nieuws uit Oostende in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Oostende

Het lokale nieuws uit Oostende in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Oostende

Verder lokaal nieuws van Oostende onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Oostende in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/oostende/

De officiƫle lokale website van Oostende

>> https://www.Oostende.be/

Het lokale nieuws uit Oostende op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Oostende

Het lokale nieuws uit Oostende op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Oostende/

Het lokale nieuws uit Oostende in de Gazet van Oostende (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Oostende

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Oostende. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws oostende
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Oostende is een bruisende kuststad gelegen in de provincie West-Vlaanderen. De stad telt ongeveer 70.000 inwoners en is daarmee de grootste stad aan de Belgische kust. Oostende staat bekend om zijn prachtige stranden, historische gebouwen en tal van culturele activiteiten.

Het strand van Oostende is een van de bekendste en populairste stranden van Belgiƫ. Het strand strekt zich uit over een lengte van meer dan 9 kilometer en biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Er zijn tal van strandbars, restaurants en winkeltjes waar men heerlijk kan genieten van een hapje en een drankje. Voor wie graag actief bezig is, zijn er tal van watersportmogelijkheden zoals windsurfen, zeilen en kitesurfen.

Oostende heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Dit is terug te zien in de vele historische gebouwen en monumenten die de stad rijk is. Zo is er het Fort Napoleon, een militair bolwerk uit de 19e eeuw dat nu dienstdoet als museum. Ook het Kursaal, een prachtig gebouw in Belle Epoque-stijl, is een must-see. Hier kan men genieten van tal van evenementen en concerten.

Naast de historische gebouwen heeft Oostende ook tal van moderne kunstwerken en musea. Zo is er het Mu.ZEE, een museum voor moderne kunst dat gevestigd is in een voormalig warenhuis. Ook het Ensorhuis, het voormalige woonhuis van de beroemde kunstenaar James Ensor, is een bezoekje waard.

Naast de stad Oostende zelf zijn er ook tal van bezienswaardigheden in de nabijgelegen gemeenten. Zo is er het natuurgebied De IJzermonding, waar de IJzer uitmondt in de Noordzee. Hier kan men genieten van prachtige natuur en mooie wandel- en fietsroutes. Ook de stad Brugge, die op slechts een half uur rijden van Oostende ligt, is een populaire bestemming. Brugge staat bekend om zijn prachtige historische gebouwen en gezellige winkelstraten.

Oostende is gemakkelijk bereikbaar met de auto, de trein en de bus. De stad heeft een eigen treinstation en biedt goede verbindingen met de rest van het land. Ook met de bus zijn er goede verbindingen met de nabijgelegen gemeenten en steden.

In Oostende zijn er tal van gezellige restaurants en cafƩs waar men kan genieten van lokale specialiteiten en dranken. Zo is er de vismarkt, waar men dagverse vis kan kopen en in een van de nabijgelegen restaurants kan laten bereiden. Ook de Vistrap, een overdekte vismarkt, is een bezoekje waard.

Oostende is een bruisende stad met tal van activiteiten en evenementen. Zo is er jaarlijks het Theater Aan Zee-festival, een festival dat zich richt op theater, dans en muziek.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden