Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit LubbeekĀ 

Het lokale nieuws uit Lubbeek in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Lubbeek

Het lokale nieuws uit Lubbeek in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Lubbeek

Verder lokaal nieuws van Lubbeek onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Lubbeek in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/tag/Lubbeek

Het lokale nieuws uit Lubbeek in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Lubbeek/

De officiƫle lokale website van Lubbeek

>> https://www.Lubbeek.be/

Het nieuws uit Lubbeek op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Lubbeek

Het nieuws uit Lubbeek op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Lubbeek

Het lokale nieuws uit Lubbeek op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/Lubbeek/

Het lokale nieuws uit Lubbeek in de Gazet van Lubbeek (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Lubbeek

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Lubbeek. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws lubbeek
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Lubbeek is een gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, gelegen ten oosten van Leuven. De gemeente telt ongeveer 14.000 inwoners en bestaat uit verschillende deelgemeenten, waaronder Lubbeek zelf, Linden, Pellenberg en Binkom.

Lubbeek is een landelijke gemeente met een rijke geschiedenis. In het centrum van de gemeente vind je de Sint-Lambertuskerk, een prachtige kerk die dateert uit de 16e eeuw. Ook het Kasteel van Lubbeek is een bezoekje waard, met zijn mooie tuinen en parken.

Linden is dan weer bekend om zijn mooie natuur en groene omgeving. Hier vind je onder andere het natuurgebied De Wingevallei, waar je kan genieten van de rust en de natuur. Ook het kasteeldomein van Linden is een bezoekje waard, met zijn prachtige kasteel en mooie tuinen.

Pellenberg is dan weer bekend om zijn ziekenhuis, het UZ Leuven, dat hier gevestigd is. Het ziekenhuis is ƩƩn van de grootste en meest gerenommeerde ziekenhuizen van Belgiƫ en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Verder vind je in Pellenberg ook het mooie Kasteel van Pellenberg, dat dateert uit de 18e eeuw.

Binkom is de kleinste deelgemeente van Lubbeek en is vooral bekend om zijn gezellige dorpsfeesten en evenementen. Hier vind je onder andere de jaarlijkse Binkomse Feesten, een groot evenement dat elk jaar duizenden bezoekers trekt.

Naast deze deelgemeenten heeft Lubbeek ook enkele buurgemeenten die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt Bierbeek op slechts enkele kilometers afstand, een mooie gemeente met verschillende winkels en restaurants. Opwijk, gelegen op zo’n 10 kilometer afstand, is dan weer bekend om zijn prachtige landschap en fietsroutes, zoals de Oude Spoorwegroute die je door het mooie landschap van Opwijk leidt.

In Lubbeek zelf zijn er ook verschillende bezienswaardigheden. Zo is er het kasteeldomein van Neerlinter, dat dateert uit de 17e eeuw en nu dienst doet als gemeentehuis. Het Kasteel van Lubbeek is ook een bezoekje waard, met zijn prachtige architectuur en mooie tuinen.

Wie van winkelen houdt, kan terecht in het centrum van Lubbeek, waar verschillende winkels en restaurants te vinden zijn. Op zondag is er bovendien een gezellige markt, waar je verse groenten en fruit kan kopen, maar ook kleding en andere producten.

Wie graag sport, kan terecht in het Sportcentrum van Lubbeek, dat verschillende sportfaciliteiten heeft, waaronder een zwembad, een sporthal en een fitnessruimte. Ook de gemeentelijke sporthal van Linden biedt verschillende mogelijkheden voor sportievelingen.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden