Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit OpwijkĀ 

Het lokale nieuws uit Opwijk in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Opwijk

Het lokale nieuws uit Opwijk in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Opwijk

Verder lokaal nieuws van Opwijk onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Opwijk in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Opwijk

Het lokale nieuws uit Opwijk in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Opwijk/

De officiƫle lokale website van Opwijk

>> https://www.Opwijk.be/

Het nieuws uit Opwijk op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Opwijk

Het nieuws uit Opwijk op RINGTV

>>Ā  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Opwijk

Het lokale nieuws uit Opwijk op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Opwijk/

Het lokale nieuws uit Opwijk in de Gazet van Opwijk (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Opwijk

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Opwijk. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws opwijk
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Opwijk is een landelijke gemeente in de provincie Vlaams-Brabant, gelegen in het centrum van BelgiĆ«. De gemeente telt ongeveer 13.000 inwoners en heeft een oppervlakte van zo’n 22 vierkante kilometer. Opwijk is vooral bekend omwille van zijn prachtige landschap en zijn rijke geschiedenis.

De gemeente bestaat uit de hoofdgemeente Opwijk en de deelgemeenten Mazenzele en Nijverseel. In Opwijk zelf vind je tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zo kan je er het Kasteel van Opwijk bezoeken, een prachtig gebouw dat dateert uit de 18e eeuw. In het centrum van Opwijk vind je ook de Sint-Pauluskerk, een imposante kerk uit de 19e eeuw.

In Mazenzele kan je dan weer een bezoekje brengen aan de Sint-Martinuskerk, een neogotische kerk uit de 19e eeuw. In Nijverseel vind je dan weer het Kasteel van Nijverseel, een mooi gebouw dat dateert uit de 17e eeuw.

Opwijk heeft ook enkele buurgemeenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo ligt de stad Aalst op slechts 12 kilometer afstand. Aalst is een bruisende stad met een rijk cultureel erfgoed en tal van bezienswaardigheden, zoals het Belfort en het Carnavalsmuseum. Ook de stad Brussel ligt op korte afstand van Opwijk en is een bezoekje waard. Brussel is de hoofdstad van Belgiƫ en Europa en heeft tal van prachtige gebouwen, zoals de Grote Markt en het Atomium.

Daarnaast kan je in de omgeving van Opwijk ook genieten van tal van fiets- en wandelroutes. Zo kan je bijvoorbeeld de Molenbeekroute volgen en genieten van het prachtige uitzicht op het platteland. In de zomer kan je ook genieten van tal van evenementen en festivals, zoals de kermis van Opwijk en de jaarmarkt van Mazenzele.

Kortom, Opwijk is een prachtige gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur, waar je kan genieten van tal van bezienswaardigheden en activiteiten. Zowel in Opwijk zelf als in de omgeving zijn er tal van mooie plekjes te ontdekken, waardoor een bezoekje aan deze gemeente zeker de moeite waard is.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden