Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Ranst 

Het lokale nieuws uit Ranst in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ranst

Het lokale nieuws uit Ranst in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ranst

Verder lokaal nieuws van Ranst onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ranst in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Ranst

Het lokale nieuws uit Ranst in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Ranst/

De officiële lokale website van Ranst

>> https://www.Ranst.be/

Het lokale nieuws uit Ranst op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/antwerpen/ranst/

Het lokale nieuws uit Ranst in de Gazet van Ranst (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ranst

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ranst. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws ranst
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ranst is een gemeente in de provincie Antwerpen, gelegen in het hart van de regio de Kempen. De gemeente is vooral bekend om zijn groene omgeving en landelijke karakter, maar biedt ook heel wat interessante bezienswaardigheden.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van de gemeente is Kasteel Vrieselhof, een prachtig neoklassiek kasteel dat omgeven is door een uitgestrekt park en een arboretum met meer dan 10.000 bomen en struiken. Het kasteel dateert uit de 18e eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Tegenwoordig doet het kasteel dienst als cultureel centrum en worden er regelmatig evenementen en tentoonstellingen georganiseerd.

Ook de Sint-Pancratiuskerk is een bezoekje waard, met zijn indrukwekkende barokke interieur en zijn prachtige glas-in-loodramen. Daarnaast vindt u in Ranst ook enkele mooie natuurgebieden, zoals het Broekelei- en Kastanjebos en het Mastenbos, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Naast Ranst zelf zijn er ook enkele deelgemeenten die deel uitmaken van de gemeente, zoals Broechem, Emblem en Oelegem. Broechem is vooral bekend om zijn Sint-Martinuskerk, die dateert uit de 12e eeuw en een prachtig voorbeeld is van romaanse architectuur. Emblem is dan weer een klein dorpje dat bekend is om zijn jaarlijkse bloemenstoet, die elke twee jaar plaatsvindt en duizenden bezoekers trekt.

Oelegem is tot slot een charmant dorpje dat vooral bekend is om zijn prachtige kasteel en park, dat dateert uit de 18e eeuw en omgeven is door een uitgestrekt domein. Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek, maar het park en de bijbehorende vijvers zijn wel vrij toegankelijk en bieden een mooie plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Kortom, Ranst is een gemeente die heel wat te bieden heeft op vlak van cultuur, geschiedenis en natuurpracht. Vergeet zeker niet de deel- en buurgemeenten te verkennen, om de volledige pracht van deze gemeente te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden