Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit PoperingeĀ 

Het lokale nieuws uit Poperinge in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Poperinge

Het lokale nieuws uit Poperinge in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Poperinge

Verder lokaal nieuws van Poperinge onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Poperinge in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/poperinge/

De officiƫle lokale website van Poperinge

>> https://www.Poperinge.be/

Het lokale nieuws uit Poperinge op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Poperinge

Het lokale nieuws uit Poperinge op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Poperinge/

Het lokale nieuws uit Poperinge in de Gazet van Poperinge (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Poperinge

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Poperinge. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws poperinge
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Poperinge is een charmante stad gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen, bekend om zijn rijke geschiedenis en beroemde hopcultuur. Het is gelegen in het westelijke deel van Vlaanderen, dichtbij de grens met Frankrijk. Poperinge telt meer dan 20.000 inwoners en is omringd door de deelgemeenten Krombeke, Proven, Reningelst, Roesbrugge-Haringe en Watou.

De geschiedenis van Poperinge gaat terug tot de middeleeuwen. Het was een belangrijke stad in de regio en had een strategische positie tussen Ieper en de Franse grens. Tijdens de Eerste Wereldoorlog speelde Poperinge een belangrijke rol als logistiek centrum voor het Britse leger. Veel soldaten verbleven in de stad tijdens hun verlofperiode en de stad groeide uit tot een belangrijke ontspanningsplaats voor de soldaten. De herinnering aan deze periode wordt vandaag de dag nog steeds levendig gehouden door verschillende musea en monumenten, zoals het Talbot House.

Een van de belangrijkste attracties van Poperinge is de hopcultuur. Het is een van de belangrijkste hopgebieden in Belgiƫ en de lokale hop wordt gebruikt in beroemde Belgische bieren zoals Westvleteren en Poperings Hommelbier. Het Hopscheutenseizoen, dat loopt van half maart tot half april, is een belangrijke periode in de stad. Tijdens deze periode worden verschillende evenementen georganiseerd om de hopcultuur te vieren, zoals de jaarlijkse Hoppestoet.

Naast de hopcultuur heeft Poperinge ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Er zijn verschillende musea, waaronder het Hopmuseum en het Talbot House, dat nu dienst doet als herinneringsmuseum aan de Eerste Wereldoorlog. In de stad zijn ook verschillende kunstgalerijen en culturele centra te vinden.

Voor natuurliefhebbers is er ook genoeg te zien en te doen in Poperinge en de omringende deelgemeenten. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door de prachtige landschappen van de regio, waaronder het Provinciaal Domein De Lovie en het natuurgebied De Helleketel.

Op culinair gebied heeft Poperinge ook veel te bieden. Naast de beroemde hopcultuur, zijn er veel lokale specialiteiten te vinden, zoals het Poperings gebak, een soort krentenbrood, en de Poperingse mazarinetaartjes. Er zijn ook veel restaurants en cafƩs waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en bieren.

Kortom, Poperinge is een prachtige stad met veel te bieden op het gebied van geschiedenis, cultuur, natuur en culinaire tradities. Vergeet ook zeker niet om de charmante deel- en buurgemeenten te verkennen om de volledige schoonheid van de regio te ontdekken.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden