Volg het  lokale nieuws en de actualiteit uit Ieper 

Het lokale nieuws uit Ieper in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Ieper

Het lokale nieuws uit Ieper in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Ieper

Verder lokaal nieuws van Ieper onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Ieper in De Krant van West-Vlaanderen

>> https://kw.be/l/ieper/

De officiële lokale website van Ieper

>> https://www.Ieper.be/

Het lokale nieuws uit Ieper op Focus – WTV

>> https://www.focus-wtv.be/zoeken?search=Ieper

Het lokale nieuws uit Ieper op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/west-vlaanderen/Ieper/

Het lokale nieuws uit Ieper in de Gazet van Ieper (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Ieper

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Ieper. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen.

nieuws ieper
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Ieper is een stad in de provincie West-Vlaanderen, gelegen in de regio Westhoek. De stad Ieper telt ongeveer 35.000 inwoners en bestaat uit drie deelgemeenten: Ieper, Boezinge en Zillebeke.

Ieper is vooral bekend om zijn rijke geschiedenis als frontstad tijdens de Eerste Wereldoorlog. In de stad zijn nog steeds vele sporen van deze periode te vinden. Zo is er het Flanders Fields Museum, dat zich bevindt in de voormalige Lakenhallen op de Grote Markt. Het museum vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog en de impact daarvan op de stad en de regio. Ook de Menenpoort, een indrukwekkend monument ter ere van de gesneuvelde soldaten, is een belangrijke bezienswaardigheid.

Maar Ieper heeft meer te bieden dan alleen zijn oorlogsgeschiedenis. De stad heeft een mooi historisch centrum met verschillende historische gebouwen, zoals de Sint-Maartenskathedraal en de Lakenhallen. Ook het belfort van Ieper, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een bezoek waard. Het is een indrukwekkend gebouw met een rijke geschiedenis.

In Ieper zijn er ook verschillende parken en tuinen waar men kan wandelen en ontspannen. Zo is er het stadspark, dat zich bevindt aan de rand van de stad. Het is een groot park met een vijver en verschillende wandelroutes. Ook het Minneplein, een mooi plein met een fontein en veel groen, is een ideale plek om te ontspannen.

Ieper grenst aan verschillende buurgemeenten, waaronder Langemark-Poelkapelle, Staden, Zonnebeke en Poperinge. Langemark-Poelkapelle is vooral bekend om zijn Duitse militaire begraafplaats en het Canadees monument. Staden heeft een mooi historisch centrum met verschillende bezienswaardigheden. Zonnebeke heeft een mooi kasteel en het Passchendaele Memorial Museum. Poperinge staat bekend om zijn hopcultuur en heeft verschillende hoppevelden en brouwerijen.

Ieper is goed bereikbaar met de auto, dankzij de nabijheid van de E17 en E403 snelwegen. Ook zijn er verschillende treinstations in de stad, waaronder Station Ieper en Station Zillebeke. Daarnaast beschikt Ieper ook over een goed uitgebouwd busnetwerk, dat de stad verbindt met omliggende gemeenten en steden.

Ieper is een stad met een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden. Het is een ideale plek om te wandelen en te ontspannen, maar ook om meer te leren over de geschiedenis van de regio. Bovendien is Ieper een goede uitvalsbasis om de rest van de Westhoek te verkennen, met zijn vele historische steden en mooie natuur.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden