Volg het lokale nieuws en de actualiteit uit Merchtem 

Het lokale nieuws uit Merchtem in Het Laatste Nieuws (HLN)

>> https://www.hln.be/Merchtem

Het lokale nieuws uit Merchtem in Het Nieuwsblad

>> https://www.nieuwsblad.be/regio/Merchtem

Verder lokaal nieuws van Merchtem onder deze reclamebanner

Het lokale nieuws uit Merchtem in Het Belang Van Limburg

>> https://www.hbvl.be/regio/Merchtem

Het lokale nieuws uit Merchtem in De Morgen

>> https://www.demorgen.be/alle-nieuws-over-Merchtem/

De officiële lokale website van Merchtem

>> https://www.Merchtem.be/

Het nieuws uit Merchtem op ROBTV

>> https://www.robtv.be/zoek?term=Merchtem

Het nieuws uit Merchtem op RINGTV

>>  https://www.ringtv.be/zoeken?search=Merchtem

Het lokale nieuws uit Merchtem op VRT NWS

>> https://www.vrt.be/vrtnws/nl/regio/vlaams-brabant/merchtem/

Het lokale nieuws uit Merchtem in de Gazet van Merchtem (GVA)

>> https://www.gva.be/tag/Merchtem

Deze linken naar nieuwswebsites bieden jou een handige manier om alle lokale nieuws te volgen.

Zo ben je meteen op de hoogte van dat eventuele ongeval of die brand vandaag in Merchtem. Maar gelukkig kan je ook leuker lokaal nieuws bekijken zoals sport en vrije tijd of evenementen. 

nieuws merchtem
Op zoek naar handige tips en info? Bezoek dan Infotips.be

Merchtem is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België. Het ligt in het hart van het Pajottenland, tussen de steden Brussel en Aalst. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 36 vierkante kilometer en telt zo’n 16.000 inwoners. Merchtem bestaat uit de deelgemeenten Merchtem, Brussegem, Hamme, Bollebeek en Peizegem.

Merchtem is een rustige gemeente met een landelijk karakter. Het heeft een prachtige omgeving met veel groen en open ruimte. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Merchtem is de Sint-Stefanuskerk, die dateert uit de 12e eeuw. Deze kerk heeft een indrukwekkende romaanse toren en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid van Merchtem is het gemeentehuis, dat dateert uit de 18e eeuw. Dit prachtige gebouw is gelegen aan de Markt en heeft een indrukwekkende gevel met verschillende beelden en ornamenten. Ook het kasteel van Hamme is een bezoekje waard. Dit prachtige kasteel dateert uit de 16e eeuw en is omringd door prachtige tuinen.

Brussegem is een deelgemeente van Merchtem en ligt ten zuidwesten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 2.000 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Brussegem is de Sint-Antoniuskerk, die dateert uit de 18e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel in rococostijl en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Hamme is een andere deelgemeente van Merchtem en ligt ten noorden van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 1.500 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Hamme is het kasteel van Hamme, dat eerder al werd vermeld. Dit prachtige kasteel is omringd door prachtige tuinen en heeft een indrukwekkende gevel met verschillende beelden en ornamenten.

Bollebeek is een kleine deelgemeente van Merchtem en ligt ten zuidoosten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 300 inwoners en heeft een landelijk karakter. Een belangrijke bezienswaardigheid van Bollebeek is de Sint-Anna-kerk, die dateert uit de 18e eeuw. Deze kerk heeft een prachtige gevel in rococostijl en een mooi interieur met verschillende kunstwerken en fresco’s.

Peizegem is de grootste deelgemeente van Merchtem en ligt ten oosten van het centrum. Het is een rustig dorpje met zo’n 4.000 inwoners en heeft een landelijk karakter.

Meer informatie over jouw gemeente vind je op deze wikipedia pagina

Andere pagina’s met lokaal nieuws van gemeenten en steden